Notícies

Les farmàcies tindran al maig envasos ajustats al tractament

Les caixes portaran el nombre de pastilles necessàries perquè el pacient no les acumuli a casa sense necessitat.  
 
Els antibiòtics seran els primers a adaptar-se a la mesura i es preveu que se sumin progressivament la resta


La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, va anunciar ahir que a finals de maig o al juny estaran a les oficines de farmacialos primers envasos de medicaments amb un nombre de dosis ajustat a la durada dels tractaments, a fi d'evitar que els pacients acumulin fàrmacs sobrants en els seus domicilis.
"Les caixes tindran el nombre de pastilles necessari per a tot el tractament, de manera que el pacient utilitzi la caixa i ja no hagi de comprar una altra més.
Per a finals de maig o juny la indústria començarà a treure ", ha afirmat la ministra després d'assistir a una conferència de la presidenta de Farmaindustria, Elvira Sanz, organitzada per Nova Economia Fòrum.
Els primers medicaments amb dosis ajustades al tractament seran un grup d'antibiòtics, ja que "són els d'ús més comú", si bé ha afegit que progressivament s'aniran incorporant més fàrmacs a aquesta mesura.
"És el que habitualment es coneix com monodosi i ho faríem per a determinades malalties", va precisar la ministra. La mesura ja estava inclosa en el Reial decret llei presentat fa un any pel seu departament per intentar garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut (SNS) i fomentar un ús racional del medicament. No obstant, el president de la Federació Espanyola de Farmacèutics Espanyols (FEFE), Fernando Redondo, que també va assistir a la mateixa conferència va destacar al final de la mateixa que actualment la majoria de medicaments ja tenen ajustats els seus envasos a la durada dels tractaments.
Durant la conferència, Mato també va destacar la necessitat que el medicament "deixi de ser considerat com un problema per al sistema sanitari, i sigui r
econegut com una eina eficaç i eficient per als ciutadans". Així mateix, es va mostrar a favor d'aconseguir un "acord global" amb Farmaindústria, com ja ha aconseguit amb altres agents del sector, segons va dir Mato, per millorar el nivell de col · laboració i "recuperar un marc d'acord i compromís que es va perdre en anteriors etapes".

La Manyaña, 30 d'abril 2013


<< Torna