Notícies

L’Arnau perd 14 MIR a l’haver de compartir la seua oferta amb els hospitals de Barcelona

Perquè els contingents que imposa la Generalitat han afectat més especialitats. Posen en marxa un web i vídeos promocionals per intentar captar més metges residents de cara al futur

M. MARTÍNEZ
LLEIDA. La quota autonòmica, que limita el nombre de places per a metges interns residents que s’ofereixen a Catalunya i que aquest any ha afectat més especialitats, ha deixat l’Arnau amb 14 places MIR sense cobrir, de les 37 que ofereix l’hospital. “Del total de places que tenim, 25 estaven exposades a la quota (no estaven assignades directament a Lleida, sinó que s’oferien en l’àmbit de Catalunya). 

D’aquestes en vam perdre 14 i en vam salvar 11 “, va explicar ManelVilà, cap d’estudis dels MIR a l’Arnau.Vilà va assenyalar que entre les residències que ha perdut l’hospital hi ha les d’anatomia patològica, oncologia mèdica o nefrologia, malgrat que aquests serveis compten amb un reconegut prestigi. “El problema és que, per més bons que siguem, és molt difícil guanyar si hem de competir directament amb Barcelona”, va lamentar Vilà, que va assenyalar que tot i que les quotes autonòmiques fa temps que funcionen “abans es tenia més en compte els hospitals perifèrics i s’intentava que no quedessin tantes places sense cobrir. El més normal a l’Arnau era que ens quedessin 2 o 3 vacants, però no 14”, va assenyalar.

El responsable dels MIR de l’hospital va afegir que a hospitals de Girona iTarragona també han quedat places vacants, encara que Lleida ha sigut la demarcació més perjudicada. “Si un resident ha d’escollir entre Barcelona, Girona,Tarragona o Lleida, l’última opció sempre solem ser nosaltres, per desconeixement de l’hospital i de la ciutat”, va explicar.
Per intentar solucionar aquest problema, l’Arnau ha posat en marxa una campanya per captar nous residents, que inclou vídeos aYouTube en què metges dels diferents serveis expliquen com treballen. “Fa un mes vam llançar el web http://plazasmirhuav.com/,  que inclou informació sobre l’hospital i els diferents serveis per explicar quins avantatges té fer la residència a l’Arnau, com treballar en serveis que estan entre els millors, proximitat total amb els adjunts i la qualitat de vida que té Lleida”, va explicar Vilà. Al web, els futurs metges també poden trobar-hi un bloc amb entrades dels actuals MIR, dades rellevants sobre Lleida i informació de contacte per si tenen dubtes.

A les 37 places de MIR que ofereix l’Hospital Arnau de Vilanova s’hi sumen les 12 per a metges de família, de les quals de moment se n’han cobert  5, encara que el termini per escollir-les no ha finalitzat. Per poder exercir a la sanitat pública, tots els metges han d’haver fet el MIR.

AVANTATGES
Serveis capdavanters, molta proximitat amb els metges adjunts i una ciutat amb qualitat de vida

Segre, 4 de maig de 2013

 


<< Torna