Notícies

La meitat dels catalans tenen sobrepès i prop del 20% no fan gens d’exercici

SALUT PÚBLICA ALIMENTACIÓ . La sala de graus d’Agrònoms va acollir l’entrega d’acreditacions.

Un 19,7% de les dones i un 14% dels homes de Lleida d’entre 18 i 74 anys (a Catalunya són el 18,2% i el 15,9%,  espectivament) són sedentaris, ja que no fan exercici, mentre que un 59,1% dels homes i un 64,2% de dones d’entre 15 i 69 anys sí que practiquen una activitat física saludable. 

L’Agència de Salut Pública de Catalunya va donar a conèixer ahir aquestes dades durant l’entrega de l’acreditació AMED a les tres cafeteries de la Universitat de Lleida per fomentar la dieta mediterrània.

En aquest acte, celebrat a Agrònoms, també es va presentar la posada en marxa del projecte Escales a la UdL per animar la comunitat universitària a pujar per les escales per fer exercici en lloc d’utilitzar l’ascensor. El secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, va insistir en la necessitat de mantindre un estil de vida saludable. En  aquest sentit, va assenyalar que “un de cada dos catalans té excés de pes, cosa que significa que menja massa”, i va apuntar que la falta d’hàbits saludables i el sedentarisme es tradueixen en malalties cròniques. Mateu va indicar que un 30% dels catalans mengen fora de casa almenys una vegada a la setmana i un 3%, almenys cinc vegades, motiu pel qual va remarcar la importància que els establiments del sector optin per la dieta mediterrània.

Segre, 8 de maig de 2013


<< Torna