Notícies

L’Hospital de Santa Maria promou la higiene de mans entre el personal sanitari, pacients i familiars

Amb motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans establert per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) el 5 de maig, l’Hospital de Santa Maria (HSM) de Lleida, gestionat per Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), va organitzar ahir dimarts, 7 de maig, una jornada informativa per recordar, tant a professionals de la salut com a pacients i familiars, que la higiene de mans és la forma més simple i efectiva per reduir el risc d’infecció en l’atenció sanitària.

Durant tota la jornada es va practicar la tècnica per fricció amb solució alcohòlica i es van repartir fulletons i ampolles de solució alcohòlica entre els professionals per potenciar aquesta pràctica.
 
Des de primera hora del matí, el personal de Control d’Infeccions de l’HSM va recórrer la planta d’hospitalització per informar els pacients de la pràctica d’higiene de mans, tot col·locant enganxines a les habitacions amb els lemes: “La solució és a les teves mans”, “No surtis sense rentar-te les mans”. Enguany la OMS havia proposat implicar més els pacients en aquesta conscienciació. D’aquesta manera es pretén que el pacient sigui conscient de la importància de la higiene de mans i del dret que té de ser atés pel personal sanitari amb les mans netes.

L’HSM va ser capdavanter en implantar aquest sistema a l’any 2006, ubicant en cada habitació un dispositiu amb solució alcohòlica. A l’any 2009 es va fer extensiu a l’usuari incrementant el nombre de dispensadors en tota l’empresa de GSS.

Al llarg de la jornada d’ahir es va emetre continuadament un vídeo al vestíbul del centre on els protagonistes eren els propis treballadors sanitaris. D’aquesta manera es pretén millorar la conscienciació de la pràctica de la higiene de mans per part dels professionals de la salut i també dels usuaris.

Lleida, 8 de maig de 2013
Premsa i Comunicació Departament Salut


<< Torna