Notícies

Els lleidatans tenen més risc de patir diabetis

Segons el resultat d’una campanya de sensibilització impulsada pel Banc de Sang. Comença la segona fase d’aquest estudi

 

LLEIDA. Els lleidatans són els catalans que tenen més risc de patir diabetis, segons es desprèn dels resultats d’una campanya conjunta de sensibilització impulsada pel Banc de Sang iTeixits i Sanofi. La primera fase d’aquesta iniciativa va començar el passat mes de desembre i ja ha finalitzat després d’efectuar-se 2.710 tests (Findrisk) a tot Catalunya, 244 dels quals, a la província de Lleida.
Els resultats han mostrat  que el 16% de la població catalana té risc de patir diabetis i, per demarcacions, Lleida és la que registra un percentatge més elevat de població amb risc de patir aquesta patologia (el 20%), seguida deTarragona (18%), Girona (15,5%) i Barcelona (14,4%).
Aquesta iniciativa compta amb el suport del departament de Salut i els donants de sang que van acudir a una unitat mòbil durant els mesos de la campanya podien participarhi voluntàriament per saber si tenien risc de patir diabetis.
Els participants també han rebut un informe individual amb informació educativa sobre els hàbits per portar una vida saludable.
El sedentarisme, l’excés de pes i la mala alimentació són tres factors de risc que poden causar la diabetis, una patologia que afecta uns 42.000 lleidatans, encara que molts ho desconeixen, ja que aquesta patologia no presenta símptomes evidents.
S’ha d’assenyalar que la campanya, que pretén canviar els hàbits de les persones que tenen risc de patir diabetis, ha passat per les localitats
de Lleida, Tàrrega, la Seu d’Urgell i Mollerussa, i en la segona fase, que començarà aquest mes i en què s’efectuaran 3.000 tests nous a tot Catalunya, també hi participaran Solsona i Balaguer.

Segre, 10 de maig de 2013


<< Torna