Notícies

Els hospitals de Lleida celebren el Dia Nacional de la Nutrició

Xerrades, punts informatius i menús especials, el proper 28 de maig. En motiu de la celebració del Dia Nacional  de la Nutrició que impulsa la FESNAD (Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica)

L’Hospital de Santa Maria - GSS,  l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida, en col•laboració amb CLECE Restauració, han organitzat un seguit d’activitats per sensibilitzar els ciutadans de la importància d’uns bons hàbits alimentaris per aconseguir una major qualitat de vida durant el procés d’envelliment.

A partir de les 8 de matí (i fins les 15.00h) es col•locaran tres punts informatius situats a les entrades de cada  hospital, que comptaran amb la presència de membres de la Unitat de Dietètica del Hospital Santa Maria-GSS, del Servei d’Endocrinologia de l’Arnau i amb dotze estudiants de quart curs del grau de Nutrició humana i dietètica de la UdL.

En aquests punts d’informació es realitzaran mesures de pes, talla i càlcul de l’índex de massa corporal, i s’orientarà sobre el pes saludable a totes les persones que hi acudeixin, a més d’informar sobre els beneficis d’una alimentació adequada tot emfatitzant l’eslògan  d’aquesta celebració: “ Menja be per envellir millor”.
 

A més, a la Sala d’actes de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova tindrà lloc la xerrada “Menjar bé per envellir millor” a càrrec del personal de nutrició del Servei d’endocrinologia de l’Arnau, en torn de matí (a les 12.00h) i en torn de tarda (a les 16.00h).

D’altra banda, les cafeteries dels dos hospitals oferiran per dinar un menú valorat nutricionalment com a mostra dels aliments que cal consumir per a un envelliment saludable.

Aquestes activitats estan adreçades a tot els usuaris, familiars i acompanyants i personal hospitalari, amb la finalitat de sensibilitzar tothom sobre la importància d’una alimentació saludable.

Actualment l’esperança de vida a tot l’Estat espanyol és de 78,9 anys per l’home i  84,9 anys  per  la dona, sobrepassant l’objectiu  de l’OMS. L’evidència ha demostrat que un estil de vida saludable s’associa a una major longevitat. És per això molt important que durant tota la vida es mantinguin uns adequats hàbits alimentaris que ens ajudin a  envellir  millor.

24  de maig de 2013
 


AdjuntMida
menu saludable dia m nutricio.jpg36.12 KB
programa dia nacional de la nutrico 2013.pdf151 KB
<< Torna