Notícies

Salut no derivarà més operacions a la Perpetu a l’anul·lar el seu concert

Ascendia a 460.000 euros i incloïa intervencions de cataractes, artroscòpies i galindons, principalment || En canvi, es manté l’acord amb L’Aliança

E.H. / J. M. A.
El departament de Salut no ha renovat aquest any el concert que mantenia amb la clínica Perpetu Socors des de feia més d’un lustre. El delegat de Salut, Josep Pifarré, va assenyalar que l’activitat quirúrgica que efectuava aquest centre per a la sanitat pública pot ser assumida  per l’Arnau i el Santa Maria, motiu pel qual han adoptat aquesta decisió.

Per la seua part, fonts de la Perpetu, de la qual és titular la companyia Asisa, van indicar que l’import del concert era d’uns 460.000 euros a l’any, per la qual cosa hauran d’adoptar compensar-ho augmentant l’activitat per a altres companyies d’assegurances. Així mateix, van assegurar que Salut va argumentar la no-renovació del contracte per motius econòmics, encara que no va descartar que en el futur hi pugui tornar a haver algun tipus de col·laboració. El gruix de l’activitat que la clínica prestava a la sanitat pública consistia en operacions de cataractes, artroscòpies i galindons.

En canvi, Pifarré va assenyalar que el departament preveu mantindre l’actual concert amb L’Aliança, al considerar que és necessari perquè la llista d’espera quirúrgica no augmenti. En aquest sentit, va recordar que després de la de l’Alt Pirineu, la Salut no derivarà més operacions a la Perpetu a l’anul·lar el seu concert Ascendia a 460.000 euros i incloïa intervencions de cataractes, artroscòpies i galindons, principalment. En canvi, es manté l’acord amb L’Aliança de Lleida és la regió sanitària catalana que registra una menor demora en les operacions.

La conselleria ja va anunciar per a aquest any una retallada del 4,6% en les tarifes que abona a tots els hospitals concertats, després de dos anys més de retallades de tarifa, dins de les mesures per aturar el dèficit pressupostari en Salut. De fet, la mateixa Aliança, malgrat que continuarà prestant activitat sanitària per a la conselleria, també ha patit retallades importants en els últims anys. En tres anys, ascendeix a un 35 per cent i és una de les principals causes per les quals la Clínica de Ponent ha hagut d’afrontar acomiadaments i està negociant un nou conveni.

La causa de la retallada són motius econòmics i l’activitat l’assumiran l’Arnau i el Santa Maria

La Montserrat tornarà a acollir parts per primer cop des del 2002

L’hospital Montserrat tornarà a acollir parts a partir de l’1 de juny, segons van confirmar a aquest diari fonts del centre mèdic. L’hospital  compta amb un equip d’almenys vuit ginecòlegs i pediatres per posar en marxa aquest nou servei. Altres fonts van assenyalar que alguns dels ginecòlegs procedeixen de la clínica de Ponent (l’antiga L’Aliança), la qual cosa evidencia l’extrema competència entre les clíniques  privades de Lleida.

El grup Vithas, que gestiona aquesta clínica, ja va anunciar la seua intenció de recuperar l’àrea de ginecologia, obstetrícia i pediatria quan va anunciar la seua inversió de 2,5 milions d’euros per renovar les instal·lacions el passat mes de desembre.

L’hospital Montserrat té previst obrir les noves consultes externes al juny. Estaran situades a l’edifici annex al de la Llotja, al costat de Mercolleida, que ja s’està adequant a aquest efecte.

Segre, 26 de maig de 2013


<< Torna