Notícies

Alerten del perill per a la salut de les dietes ‘miracle’

Els nutricionistes adverteixen de problemes renals o hepàtics. Alumnes de nutrició van fer mesuraments de pes, alçada i massa corporal a l’Arnau i el Santa Maria.

Itmar FABREGAT

A. GUERRERO

Els nutricionistes de Lleida van advertir ahir dels perills de les anomenades dietes miracle, que consisteixen a aprimar-se de manera molt ràpida. Maria Puy, dietista de l’Hospital Santa Maria i professora del grau de nutrició humana i dietètica de la Universitat de Lleida, va alertar que “aquest tipus de dietes poden provocar pèrdua de salut i causar problemes renals o hepàtics”. Puy recomana una dieta cardiosaludable rica en fruita i verdura i fer uns 30 minuts d’exercici diari.

Els nutricionistes també han detectat que la crisi està provocant que l’alimentació de moltes persones empitjori. Així, per exemple, ja s’està notant un descens del consum de verdura, fruita o peix pel seu elevat preu.

Els hospitals Arnau de Vilanova, Santa Maria i la facultat de Medicina de la UdL van celebrar el Dia Nacional de la Nutrició. Alumnes de l’últim curs de nutrició van efectuar mesuraments de pes, talla i van calcular l’índex de massa corporal a unes 200 persones a les taules informatives dels dos hospitals.

Segre, 29 de maig de 2013


<< Torna