Notícies

Salut preveu 8.000 ingressos hospitalaris menys aquest 2013. Gràcies al nou projecte per reordenar i unificar serveis

Agencia Barcelona. Catalunya reorganitzarà els serveis i l’atenció assistencial territorial, segons va anunciar el director del CatSalut, Josep Maria Padroa, que juntament amb el gerent de Planificació, Compra i Avaluació del CatSalut, Àlex Guarga, van presentar el projecte RAT (Reordenacions Territorials Assistencials) per al període 2013-2015. Amb aquest pla d’unificació de serveis i atenció assistencial, Salut preveu reduir en 8.000 els ingressos hospitalaris aquest 2013, un 2% del total.

La reorganització amb què treballa Salut fins al 2015 preveu millorar el seguiment dels malalts crònics per reduir en un 30% els seus ingressos a l’hospital. També preveu reforçar la primària per reduir les visites als metges especialistes i concentrar algunes patologies complexes com la cirurgia oncològica o pediàtrica en grans hospitals de referència. Això vol dir que alguns hospitals de proximitat deixaran de fer alguna activitat que fins ara oferien.

Entre les mesures, també hi ha l’aposta per la Cirurgia Major Ambulatòria, és a dir, amb operacions sense ingrés que permetin al pacient tornar a casa després de passar unes hores en observació. Amb aquesta darrera mesura, Salut preveu reduir 4.000 ingressos hospitalaris aquest any.

La posada en marxa del Pla de Reordenació Assistencial i Territorial pot suposar un estalvi de 64 milions d’euros, un 1% del total de despesa del Departament de Salut.

Bon dia, 7 de juny de 2013


<< Torna