Notícies

Jornada de prevenció de les infeccions a l’atenció sanitària amb l’assistència de 170 professionals de la salut

Es tracta de la IV Jornada nacional i la VI Jornada catalana de l’Associació Catalana d’Infermeres de Control d’Infecció, celebrada per primer cop a Lleida i que enguany està centrada en els bacteris multiresistents

Prop de 170 professionals de la salut s’han donat cita avui dijous, 13 de juny, a la Llotja de Lleida per assistir a la IV Jornada nacional i VI Jornada catalana de l’Associació Catalana d’Infermeres de Control d’Infecció (ACICI) sobre prevenció de les infeccions que enguany té com a tema central els bacteris multiresistents. Han inaugurat l’acte el director dels Serveis Territorials de Salut, Dr. Josep Pifarré, el tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social i Ocupació de l’Ajuntament de Lleida, Josep Presseguer, i la presidenta de l’ACICI, Àngels Cotura.

Al llarg de la jornada, que per primer cop ha tingut lloc a Lleida, professionals de la salut de diferents àmbits han abordat el tema de la prevenció de les infeccions i, en concret, del bacteris multiresistents, tant des de la vessant epidemiològica, com microbiològica, amb especial èmfasi en l’àmbit hospitalari i sociosanitari.

Segons la presidenta de l’ACICI, Àngels Cotura, “l’objectiu d’aquesta jornada és tractar els temes que més repercussió tenen en el dia a dia de la feina dels professionals de la salut com són les infeccions, aportant novetats d’interès científic o de coneixement general. La jornada d’enguany està centrada en els bacteris multiresistents. Com prevenir-los, per què es produeixen i quines mesures poden aplicar les infermeres per evitar que els pacients ingressats es contagiïn, són alguns dels aspectes que es tracten a les ponències previstes en aquesta sessió.

Cotura ha volgut destacar també que “des del punt de vista de la infermeria s’està fent molt èmfasi en la mesura de la higiene de mans com a mesura bàsica i fonamental per evitar infeccions”.

Per la seva banda, el Dr. Fernando Barcenilla, coordinador de la Unitat Funcional d'Infecció Nosocomial de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i membre del comitè organitzador, ha volgut destacar que “és molt important repassar de forma profunda les eines que tenim per controlar i lluitar contra els bacteris ja que cada vegada són més resistents a més antibiòtics i la indústria cada vegada investiga menys en aquest tema”.

Detartament Salut Lleida, 13 de juny de 2013


<< Torna