Notícies

Arnau i santa Maria tancaran fins a 150 llits aquest estiu per estalviar

Imatge d'arxiu de la façana de l'Hospital Arnau

L’Arnau i el Santa Maria tancaran fins a 150 llits i part dels quiròfans aquest estiu per estalviar, segons van confirmar ahir fonts dels dos centres.

Concretament, l’Arnau preveu tancar uns 80 llits al juliol i uns 120 a l’agost. Al setembre, també hi haurà llits fora de servei. A més, durant l’agost només funcionaran el 60% dels quiròfans, per a operacions urgents i cirurgia oncològica. Al Santa Maria també es portaran a terme tancaments parcials. Així, es deixaran inoperatius 12 llits de la planta de subaguts de l’atenció de salut mental del 28 de juny a l’1de setembre, 2 llits a l’UCI del’1 al 31 d’agost i 30 de la unitat quirúrgica del 5 d’agost a l’1 de setembre.

Fonts de Salut van recordar que a l’estiu l’activitat assistencial disminueix i que part de la plantilla està de vacances, de manera que l’objectiu dels tancaments és “agrupar plantes” i no mantindre obertes les que només s’omplen parcialment. Van afegir que si són necessaris més llits es reobriran i van apuntar que, l’estiu passat, l’Arnau preveia tancar 120 llits però que van acabar sent menys.

Per la seua part, fonts d eCCOO van assenyalar que a aquests tancaments cal sumar-hi els llits d’otorinolaringologia, que ja estan tancats, i els ’hematologia, que es tancaran a l’octubre. Les mateixes fonts sindicals van asegurar que els tancaments augmentaran “encara més” les llistes d’espera.Van afegir que tot i que la direcció del’Arnau no els ha informat sobre si es tancaran quiròfans al juliol, suposen “que no funcionaran al 100%, ja que es tancaran 30 llits de cirurgia.” La direcció de l’Hospital Arnau i representants de la junta de personal es van reunir ahir per parlar de tots aquests temes.

El tancament parcial de llits i quiròfans als dos hospitals se sumarà al que es portarà a terme als centres d’atenció primària(CAP), que tornaran a tancar tres hores abans aquest estiu, a les 17.00 hores, per poder estalviar en personal i recursos. La mesura, que ja es va posar en marxa l’estiu passat, serà vigent de l’1 de juliol al 20 de setembre.

Fa temps que els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria tanquen alguns llits durant l’estiu, aprofitant la aixada de l’activitat asistencial i les vacances del personal. Amb la crisi, però,els tancaments han augmentat considerablement. Així, el 2010 es van deixar fora de servei mig centenar de llits a l’Hospital Arnau durant el juliol i l’agost, i el 2011 ja van ser el doble.

Segre, 22 de juny de 2013

 


<< Torna