Notícies

Els CAP tanquen tres hores abans des d’ahir i fins al 20 de setembre

A partir de les 17.00, les visites s’atenen a Ferran i Arnau || La mesura, que ja es va posar en marxa el 2012, no va causar ahir aglomeracions a Urgències

M. MARTÍNEZ
Els CAP d’Eixample, la Bordeta, Cappont, Mariola, Santa Maria, Balàfia-Pardinyes-Secà, així com el servei ordinari del CAP Rambla Ferran, van tancar ahir tres hores abans, a les 17.00, per estalviar en personal i recursos. La mesura, que només afecta els CAP de Lleida ciutat i que ja va funcionar l’estiu passat, va entrar en marxa amb normalitat i no es van registrar col·lapses ni al CUAP Rambla Ferran ni a Urgències de l’Arnau.

El responsable d’Atenció Primària a Lleida, Eugeni Paredes, va assenyalar que Salut ha decidit repetir l’ajust d’horaris, després dels bons resultats obtinguts l’estiu passat. Paredes va recordar que mentre durin els tancaments, a partir de les 17.00 hores les urgències s’atendran al CUAP (centre d’urgències d’atenció primària) Rambla Ferran, que ha estat reforçat amb tres equips de metges i infermeres. Urgències de l’Arnau també ha ampliat la plantilla. L’any passat, l’ajust d’hores va permetre un estalvi en la despesa energètica d’entre el 10 i el 15% i va suposar no haver de contractar entre 10 i 15 persones perquè fessin substitucions durant l’estiu. La mesura s’allargarà fins al 20 de setembre, 5 dies més que el 2012.  Arnau i Santa Maria també van tancar ahir un centenar de llits.

Els ‘indignats’ de Cappont rebutgen la retallada d’horaris■  L’assemblea d’indignats de Cappont va censurar ahir la retallada d’horaris dels CAP i va assegurar que afectarà l’“atenció sanitària de proximitat”, ja que obligarà els usuaris del barri a traslladar-se al CUAP.  “Es tracta d’una mesura més del Govern cap al deteriorament de la sanitat pública”, van criticar. Els indignats van demanar a la Paeria i als partits polítics locals que es posicionin en contra de l’ajust.

CCOO alerta que hi haurà sobrecàrrega a l’Arnau . CCOO també va criticar ahir que els CAP tornin a tancar tres hores abans per estalviar i va assegurar que Urgències de l’Arnau atendrà més pacients. “L’any passat el servei ja va registrar una sobrecàrrega d’usuaris per l’ajust d’horaris i aquest any, es tornarà a repetir”, va assegurar una portaveu del sindicat. La mateixa portaveu sindical també va lamentar que la mesura coincideixi amb el tancament d’un centenar de llits de l’Arnau i del Santa Maria. “Un dels problemes que tenim és l’augment de les llistes d’espera. Si es tanquen llits i a l’agost, quiròfans, en lloc de baixar, les llistes continuaran augmentant.”

No obstant, fonts de Salut van negar que l’ajust d’horaris dels CAP hagués comportat més afluència de pacients a Urgències de l’Arnau l’estiu passat.

Segre, 2 de juliol de 2013


<< Torna