Notícies

Els usuaris valoren amb un notable l'Hospital Arnau i el Santa Maria

L’Arnau, entre els centres amb més hospitalitzacions evitables. Té un percentatge d’un 20,81% i Salut diu que alguns casos podrien tractar-se a primària. Els usuaris valoren amb un notable aquest hospital i el Santa Maria

REDACCIÓ/ AGÈNCIES
El 20,81% de les hospitalitzacions de l’Arnau són evitables, segons un informe sobre l’àmbit hospitalari amb xifres del 2012 que va presentar ahir Salut. Ramon Piñol, director del sector sanitari de la regió de Lleida, va reconèixer que les xifres són millorables, i va assenyalar que des de fa dos anys, Atenció Primària porta a terme un registre més exhaustiu de les patologies que es visiten als CAP per millorar el control dels pacients i evitar que es descompensin i acabin a l’hospital. “Hi ha patologies, com una pneumònia, que en general no haurien d’arribar als hospitals”, va explicar Piñol.  L’informe també destaca les sinergies que s’estan creant entre l’Arnau i els CAP per disminuir ingressos i destaca la creació de l’APCICA, la unitat d’atenció continuada, assistencial, hospitalària, primària i domiciliària, i el protagonisme que s’està donant a la cirurgia major ambulatòria, entre altres mesures per disminuir ingressos.
D’altra banda, l’informe també posa de manifest que tant l’Arnau , amb un 18,6%, com el Santa Maria, amb un 26,1%, estan entre els hospitals amb més urgències ingressades. No obstant, Piñol no va valorar aquestes dades negativament. “En el cas del Santa Maria, la majoria d’urgències que s’atenen són psiquiàtriques i és normal que moltes acabin ingressades”, va assenyalar. Pel que fa a l’Arnau, Piñol va explicar que no es pot comparar el servei d’urgències de l’Arnau amb el d’hospitals més petits i que atenen casos més banals, motiu pel qual porten a terme menys ingressos.
“Els que en tenen percentatges més petits acostumen a ser centres amb baixa intensitat, que tracten casos que podrien veure’s a primària,” va apuntar Piñol.
Quant a la percepció que tenen els usuaris de l’Arnau i el Santa Maria, tots dos reben un notable, amb un 8,2 i un 8,9, respectivament.
Entre els aspectes més valorats hi ha la confiança en el personal i el funcionament del centre, i entre els menys, el temps mitjà d’espera per a un procediment quirúrgic i el menjar, en el cas de l’Arnau, amb una puntuació de 53,8 sobre 100.

Segre, 12 de juliol de 2013


<< Torna