Notícies

Millora de la unitat de demències, que atén 600 nous casos a l’any.

Les noves instal·lacions, situades al Santa Maria, permetran millorar els tractaments i la detecció precoç. Inversió d’un milió d’euros, finançada per la Diputació

E.H.
La unitat de trastorns cognitius de Lleida, ubicada a l’Hospital de Santa Maria, va inaugurar ahir les noves instal·lacions, molt més àmplies, i que permetran millorar tant els tractaments no farmacològics a pacients amb demències al seu hospital de dia, com la detecció precoç de malalties com l’Alzheimer. “Podrem millorar les teràpies per estimular la memòria, l’atenció i la comprensió dels pacients i les de fisioteràpia, per intentar que ja que no tenim cura almenys perdin el menys possible”, va destacar Gerard Piñol, coordinador d’aquesta unitat.

També disposaran d’espai per a puncions lumbars per trobar biomarcadors per detectar millor la malaltia abans que es desenvolupi.

Les noves instal·lacions, que ocupen l’espai on vivia una comunitat religiosa de monges, també permetran atendre amb més comoditat els pacients, una de les seues principals reivindicacions, va destacar el delegat de Salut, Josep Pifarré.  Aquesta unitat dóna servei a tota la regió sanitària de Lleida i a la del Pirineu. Atén 600 nous casos cada any i porta a terme el seguiment d’uns 4.000, en diferents fases. La prevalença de les demències, qu e és tot just de l’1 o el 2% als 60 anys, arriba al10% als 75 i al 40% als 90, va destacar Piñol.

La millora d’aquesta unitat ha estat possible gràcies a una inversió de 982.825 euros de la Diputació. El seu president, Joan Reñé, va destacar que l’àmbit sanitari és un dels que prioritzen en aquesta època de restriccions pressupostàries. En total, la Diputació dedica a diferents programes 17 milions d’euros.

Segre, 26 de juliol de 2013


<< Torna