Notícies

Més vacunes a lleidatans que se’n van a treballar a l’estranger. El Centre de Vacunació de Lleida ha detectat un augment del 15 per cent

M. MOMBIELA   El centre atén cada any entre 3.500 i 4.000 persones, la majoria de les quals són ciutadans que viatgen a països com la Xina per fer turisme.Tot i així, el perfil de l’usuari del centre ha variat en els últims anys i cada vegada hi ha més persones que acudeixen a la consulta perquè es traslladen a altres països arran de la crisi  econòmica a la recerca de feina. El perfil és de persones que volen obrir empreses a l’estranger o del sector de la construcció.

El Centre de Vacunació Internacional de Lleida atén aquests dies principalment persones que es disposen a fer turisme en països exòtics. Visiten el centre per rebre consells personalitzats sobre vacunació i tractaments adequats per previndre algunes malalties com el paludisme. Alguns dels usuaris ja tenen les vacunes posades d’anteriors viatges, però igualment es dirigeixen al centre per demanar informació.

Mariola Espejo, responsable del Centre de Vacunació, explica que “la destinació més sol·licitat aquest estiu ésTailàndia, al contrari d’anys anteriors, quan eren països de l’Amèrica Llatina o la Xina”. Un altre perfil de l’usuari del centre de Lleida són persones que tornen als seus països d’origen per visitar familiars o a passar-hi les vacances.  Viatgen a països de l’Àfrica com el Senegal, Gàmbia o Guinea Equatorial i a l’Amèrica Llatina, especialment a Bolívia.

A tots se’ls recomana, sobretot a l’estiu, contactar amb temps amb el centre, ja que les vacunes s’han d’administrar uns quants dies abans de viatjar.  La febre groga, la febre tifoide i l’hepatitis A comparteixen protagonisme com les vacunes  més sol·licitades o recomanades pels països de destinació.

Segre, 30 de juliol 2013


AdjuntMida
130730_Centre vacunes.pdf328.62 KB
<< Torna