Notícies

L’Institut de Recerca Biomèdica consolida la investigació a Lleida

L’IRBLleida ha aconseguit 12 nous projectes de recerca el 2012 per un import superior als 1,2 milions d’euros

 

 

Uns 300 investigadors de diferents àmbits treballen en recerca bàsica, recerca translacional aplicada i recerca clínica epidemiològica

L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha aconseguit en els seus 9 anys de vida consolidar-se com un centre investigador de referència a Catalunya. Uns 300 investigadors formen part del centre amb l’objectiu de dotar de valor i eines la pràctica clínica diària per beneficiar a la població.

Gràcies a la construcció i condicionament del primer edifici de recerca de l’IRBLleida, Biomedicina I (4.000 m2), construït per la Universitat de Lleida en el recinte de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, l’activitat científica es concentra en aquest espai des de mitjan any 2012. El centre compta amb 5 grans àrees: estrès en sistemes biològics; medicina i terapèutica experimental; models cel•lulars i moleculars de patologies humanes; neurociència, i medicina clínica. D’entre tots aquests grups de recerca, un total de 8 han estat distingits per la qualitat de la seva recerca per part la Generalitat de Catalunya com a Grups de Recerca Consolidats. A més, la recerca cooperativa i en xarxa es manifesta en la presència destacada de molts d’aquests grups en xarxes RETICS, CIBER i TECNIO.

A més, l’any passat, els investigadors van aconseguir 12 nous projectes de recerca per un import global de 1.297.984 euros. Gràcies a aquest finançament i a d’altres projectes en curs, els investigadors han generat un total de 214 articles científics el 2012, el 80% dels quals són d’impacte internacional.

L’IRB Lleida és un institut de recerca sanitària que aglutina tota la recerca biomèdica que es fa a Lleida, tant de la Universitat de Lleida com del sistema sanitari. Inclou, per tant, investigadors de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida, de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, de la Direcció d’Atenció Primària Lleida de l’ICS, dels Serveis Territorials de la Conselleria de Salut i de l’Hospital de Santa Maria. A més, interacciona amb el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.

Lleida, 1 d’agost de 2013


AdjuntMida
( NdP_L'Institut de Recerca Biomèdica consolida la investigació a Lleida).pdf31.57 KB
<< Torna