Notícies

Una trentena de nens del programa Estiu de Joc del col·legi La Mitjana visiten l'Hospital de Santa Maria per conèixer-ne el funcionament .

Minicirurgians a l’Hospital Santa Maria

 

REDACCIÓ
La Paeria ha ofert un 10%més de places en les activitats d’estiu.  Una trentena de nens d’entre 4 i 5 anys van exercir ahir de cirurgians de l’Hospital Santa Maria de Lleida. Va ser en el marc de la visita que els participants del programa educatiu Estiu de Joc del col·legi La Mitjana van fer a aquest centre hospitalari lleidatà. Els petits van poder conèixer com funciona un hospital i fins i tot entrar en un quiròfan, on un dels participants va fer de malalt i els metges explicaven als improvisats cirurgians què és l’anestèsia o com es comproven les constants vitals. La salut és el tema d’aquest casal que té lloc aquesta quinzena, es va iniciar el dia 12, al col·legi La Mitjana i està organitzat per la Paeria.

La visita va començar amb uns consells bàsics sobre higiene. Així, els participants es van haver de netejar les mans amb sabó desinfectant. Igualment esvan vestir amb la bata, els peücs i el protector per als cabells.
Els metges del centre els van explicar com és el funcionament diari d’un hospital.
L’alcaldessa accidental i regidora de Cultura, Montse Parra, també va participar en la visita i va assegurar que “els nens aprenen conceptes relacionats amb la salut i la higiene mitjançant propostes com la d’avui”.
Per exemple, aprenen a organitzar una farmaciola o consells per portar una vida saludable.
La Paeria ofereix aquest estiu un total de 3.300 places entre els programes Estiu de Petits (d’1 a 2 anys), Estiu de Joc (de 3 a 11 anys). Són, aproximadament, un 10% de places més que l’any passat, ja que la Paeria calcula que hi ha un nombre més elevat de famílies que es queden a la ciutat durant l’estiu. Aquests programes d’activitats tenen com a objectiu conciliar la vida laboral de les famílies. Una de les novetats d’aquest any és que també és possible disposar del servei de menjador, al qual s’han inscrit el 20% dels participants.

Per la seua part, l’Hospital Santa Maria organitza activitats similars durant l’any en el marc del programa del centre Hospital actiu.

El casal del col·legi La Mitjana que va començar el dia 12, està dedicat a la salut i la higiene

Segre, 19 d'agost de 2013


<< Torna