Notícies

Salut estudiarà ampliar el servei d’atenció a infarts de l’Arnau.

Més hores, i garantirà prou equips per atendre patologies musculars

LLEIDA. El Parlament va aprovar ahir una proposta del grup del PSC que insta Salut a analitzar el funcionament del servei d’Hemodinàmica de l’Hospital Arnau deVilanova de cara a una possible nova ampliació horària (el 2012 va passar a funcionar 12 hores al dia) per atendre millor els casos d’infarts. La diputada socialista i exconsellera de Salut Marina Geli va explicar que plantejaven ampliar el servei d’aquesta unitat (així com les dels hospitals deTarragona i Girona) a les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any i reduir a canvi el servei en algun dels hospitals de Barcelona que ara atén aquests pacients en horari nocturn. “El temps de resposta és molt important en aquests casos. Cal atendre els pacients en un quiròfan en menys de dos o tres hores. Ara, quan hi ha un cas a la nit, s’estabilitza els pacients i s’inicia el tractament amb anticoagulants a l’ambulància mentre se’ls trasllada a Barcelona”, va explicar. El PSC considera que els riscos d’aquest tipus de patologies fan aconsellable ampliar aquest servei a l’Arnau.

D’altra banda, el Parlament també va aprovar una altra proposta del PP “per garantir una dotació adequada d’aparells d’electroestimulació a l’Arnau”. El PP denunciava que ara només hi ha dos d’aquests aparells, fet que ocasiona “llargues llistes d’espera” per al tractament de patologies musculars, com l’atròfia muscular, les contractures i l’estimulació dels músculs paralitzats, entre d’altres. Carme Campoy, cap del servei de Fisioteràpia d’Arnau i Santa Maria, va negar taxativament que hi hagi llista d’espera per al seu ús i va afirmar que al marge dels dos destinats específicament al tractament de l’atròfia i l’estimulació de músculs, en tenen alguns més per a un altre tipus de malalties.Va destacar que la majoria de pacients que acudeixen al servei reben tractaments contra el dolor, per als quals no s’utilitzen els electroestimuladors. Campoy va recordar que el PP li va consultar fa un temps si el servei tenia aquests aparells arran de la queixa d’un  pacient perquè estaven avariats, i que llavors li va notificar que se n’havien comprat dos, que van arribar al cap de pocs dies.

S’acaba l’aturada d’ambulàncies. Ahir va finalitzar la quarta jornada de vaga en el sector del transport d’emergències. Salut va xifrar el seguiment d’ahir en un 3% a Lleida i en un 0% a l’Alt Pirineu iAran. Els sindicats, en canvi, consideren que la vaga ha tingut un seguiment massiu, malgrat uns serveis mínims de màxims.

Segre, 16 de setembre 2013


AdjuntMida
Electroestimuladors 20130913_recull.pdf142.86 KB
<< Torna