Notícies

El Govern preveu compensacions pel nou copagament

Crítiques de metges i usuaris a pagar un 10% dels fàrmacs dispensats en hospitals

LLEIDA  La Generalitat aplicarà a partir de l’1 d’octubre el copagament del 10% als fàrmacs que es dispensen a les farmàcies dels hospitals (per a pacients amb càncer o hepatitis C, per exemple) tal com ha aprovat el Govern central, encara que estudia “mecanismes” per evitar que pacients sense recursos no puguin adquirir-los. La voluntat del Govern és que els hospitals catalans apliquin el copagament “amb els terminis fixats” per l’Estat, encara que va criticar que la mesura s’hagi anunciat amb molt poca antelació i sense previ avís a les comunitats, va indicar la conselleria de Salut.
 

La Generalitat està fent una anàlisi poblacional i de consum d’aquests fàrmacs per analitzar les conseqüències que pot tindre a Catalunya.També s’hi oposen altres autonomies, com Andalusia, Castella i Lleó (governada pel PP) i el País Basc.
La Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat va denunciar que aquest copagament “penalitza” els malalts greus, el sindicat Metges de Catalunya va advertir que tindrà un efecte dissuasiu “preocupant” i la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya demana que no s’apliqui.

D’altra banda, el Govern central va aprovar ahir la creació de la targeta sanitària única individual i “interoperable”, que permetrà la identificació del pacient a tot l’Estat.

Les actuals targetes se substituiran amb motiu de la seua renovació per qualsevol causa i aquest procés estarà finalitzat abans de 5 anys a tot el territori espanyol, on 4 milions de persones reben atenció sanitària en una comunitat diferent a la seua.

Segre, 21 setembre 2013


AdjuntMida
Copagament 20130921i22_recull.pdf106.03 KB
<< Torna