Notícies

El Parlament fixa els objectius del projecte de transformació de l’ICS

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquesta setmana una resolució on insta el Govern a dur a terme les actuacions necessàries per:
 
- Mantenir la titularitat pública de l’Institut Català de la Salut.

- Incloure’l en l’epígraf d’entitats de dret públic dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya, donant compliment a la naturalesa jurídica que li atorga la Llei 8/2007 de l’ICS, amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament de la Llei i permetre que l’ICS evolucioni i es configuri com una veritable empresa pública més àgil, descentralitzada, eficient, sostenible, competitiva, adaptable als canvis i propera a les necessitats assistencials de la població, disposant dels mateixos instruments de gestió que la resta d’empreses públiques dels sector.
 
- En el marc del que disposa l’article 12 de la Llei 8/2007, promoure’n la integració territorial amb la resta de proveïdors de la xarxa sanitària d’utilització pública, amb la finalitat de facilitar la coordinació assistencial, la continuïtat d’accés del ciutadà i l’acompliment dels objectius de política sanitària en el marc del Pla de Salut de Catalunya.
 
Amb aquest encàrrec, la Direcció de l’ICS continua treballant perquè les eines de gestió que ofereix el fet de ser una empresa pública estiguin al servei d’una atenció de qualitat, eficient, sostenible i propera, que doni resposta a les necessitats de la ciutadania i que faciliti el treball en xarxa i la integració dels diferents dispositius assistencials en els territoris de referència.

 

Gabinet Tècnic i de Comunicació. Institut Català de la Salut. Departament de Salut | Generalitat de Catalunya,  2 d'octubre 2013


<< Torna