Notícies

Inici de la campanya de vacunació de la grip a Lleida

El 30% dels metges no es vacuna de grip.  El personal sanitari, el col·lectiu de risc amb menys cobertura || Comença la campanya a Lleida amb 82.000 dosis

R. RÍOS.LLEIDA. El departament de Salut preveu vacunar contra la grip, des d’ahir i en els pròxims dos mesos, uns 82.000 lleidatans inclosos en els anomenats grups de risc. Entre aquests es troben els professionals sanitaris, però aquests són, no obstant, el col·lectiu que menys disposat està a vacunar-se.

De fet, només un 30% del personal d’hospitals i CAP hi accedeix, percentatge que representa la meitat del conjunt de persones de risc que finalment acaba vacunant-se (la cobertura se situa entre el 50% i el 60%).“ Les raons són molt variades i motiu d’investigació”, apunta el doctor Pere Godoy, responsable de la Unitat d’Epidemiologia de Lleida. Algunes tan sorprenents com la por a les agulles, la falta de temps o falses creences i d’altres com una formació insuficient sobre la vacunació o assumir que són immunes sense pensar que sí que poden transmetre el virus.

"Com a personal sanitari tenim el deure de protegir-nos a nosaltres i als nostres pacients perquè la grip és una malaltia infecciosa greu”, va apuntar ahir Mercè Porté, infermera i directora del CAP Santa Maria, en l’inici de la campanya de la grip a les comarques lleidatanes. Segons la seua previsió, la vacunació serà, com en els últims anys, escalonada i es preveu una campanya tranquil·la.  “La gent està cada vegada més conscienciada. A més, en els últims anys el virus no està canviant i és llavors quan la vacuna és molt efectiva, ja que cobreix entre el 70 i el 90% dels casos”, va assegurar Porté. De fet, la gran majoria de casos de grip declarats corresponen a persones no vacunades.

Per obtindre fins i tot millors resultats, Salut ha retardat dos setmanes la vacunació per ajustar el màxim d’immunització al moment de més incidència de la grip.

Segre, 15 d'octubre 2013


AdjuntMida
grip 2013 20131015_recull.pdf186.74 KB
<< Torna