Notícies

Premien la gestió de l’Arnau i l’Hospital de Tremp

Els Top 20, en què van participar 162 centres, distingeixen els millors hospitals d’Espanya

LLEIDA.L’Hospital Arnau de Vilanova i l’hospital del Pallars, a Tremp, han estat guardonats amb premis Top 20 a la millor gestió hospitalària global entre un total de 162 centres de tot Espanya, 127 de públics i 35 de privats. En el cas d’Arnau de Vilanova, l’hospital ha aconseguit aquesta distinció per sisè any consecutiu.

Aquests premis els convoca la companyia Iasist i compten amb 55 guardons: 27 en gestió hospitalària, 28 en les àrees clíniques de sistema nerviós, respiratori, cor, dona, cirurgia digestiva i atenció al pacient crític, i 6 més a hospitals de gestió pública directa com a reconeixement als resultats de gestió que han aconseguit en un marc de crisi econòmica.
 

En el guardó obtingut pels hospitals lleidatans es tenen en compte aspectes com l’estada mitjana, els reingressos, les infeccions, les complicacions, la mortalitat o l’estada abans de les operacions, així com la dotació pressupostària i de plantilla. Segons els organitzadors dels premis, els hospitals públics Top mostren un 27% més de productivitat de la plantilla amb uns costos un 32% inferiors a la resta de centres. En el cas dels hospitals privats, la principal diferència està en l’eficiència, ja que presenten uns costos un 42% inferiors a la resta.
 

L’estudi també mostra que la productivitat (mesurada en volum d’activitat per treballador sanitari) ha augmentat un 8,1 per cent des de l’any 2010, un increment motivat, fonamentalment, pel manteniment global de l’activitat davant de l’important descens del nombre de treballadors.

Segre, 16 d'octubre de 2013


AdjuntMida
TO 20 20131016_recull.pdf101.11 KB
<< Torna