Notícies

L'Arnau desviaria al Clínic qualsevol cas d'Ebola

Davant d'un possible cas de ebola a la província de Lleida, el pacient seria traslladat immediatament a l'Hospital Clínic de Barcelona, únic centre de referència de Catalunya capacitat per enfrontar-se a aquesta patologia.

L'Hospital Arnau de Vilanova s'encarregaria únicament d'acollir el malalt en les seves dependències amb mesures genèriques de protecció a l'espera de l'arribada d'una ambulància expressament preparada per a aquest tipus de trasllats.

La cap de secció de Control Epidemiològic de l'Hospital Clínic de Barcelona, Anna Martínez, va confirmar ahir a aquest diari que en el "remot" cas que es presentés un positiu per Ebola a la demaración, l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova actuaria en la seva qualitat de "centre de referència" en malalties infeccioses per a tota la demarcació, i es limitaria a "aïllar" el pacient en les seves dependències fins al seu trasllat a un vehicle adaptat.

De fet, el personal de l'Arnau està dotat de material "genèric" contra malalties infeccioses i no disposa del material indicat per evitar el contagi per Ebola. "És molt més sofisticat", ha precisat Martínez, que es va referir als protocols d'actuació adoptats al març d'aquest any, on ja es fixa al Clínic com la destinació únic per a tot el sistema sanitari català. En tot cas, Martínez ha assegurat que la possibilitat que arribi un cas a Ponent o al Pirineu "és molt remota" i ha recordat que la majoria de persones que han estat en els països en què s'ha declarat l'epidèmia arriben a Catalunya després de passar controls en aeroports i que no hi ha vols directes. També va recordar que el període d'incubació de la malaltia, al voltant de tres setmanes, fa difícil que arribin persones d'organitzacions no governamentals amb risc de contagi, ja que ja aquestes ja estan alertades sobre la situació i han adoptat tot tipus de mesures preventives. Aquest mateix lapse -va afegir-dificultaria l'arribada de casos procedents de Ceuta i Melilla.


<< Torna