Notícies

Boi Ruiz fixa per a l'1 de gener "l'estrena" del consorci sanitari

El conseller de Salut va reivindicar ahir la planificació sanitària que va posar en marxa la Mancomunitat de Catalunya en un acte a la Universitat Catalana d'Estiui ha afirmat que és a partir d'aquest model que es poden articular fórmules com la del consorci sanitari de Lleida,

un ens que ha creat polèmica entre usuaris i partits d'esquerra i que començarà a operar a partir del pròxim 1 gener 2015.
Ruiz va lloar el model d '"autonomia de gestió" que es va implementar durant l'etapa de Prat de la Riba i va afirmar que gran part del disseny sanitari català actual respon a la planificació realitzada llavors. Però el conseller va anar més enllà i va posar com a exemple d'aquestes bases la posada en marxa del consorci sanitari de Lleida que entrarà en funcionament al gener. Sobre la polèmica generada per aquest ens únic de gestió, el conseller va sortir al pas de les reticències que genera aquesta fórmula i les va atribuir a "una manera de fer política". De fet, Boi Ruiz va dir que el tripartit va aprovar els estatuts d'aquest consorci sanitari el 2008 i va afirmar que ara alguns partits que estaven llavors al Govern (en referència ICV) "sembla que no haguessin estat".

El conseller de Salut també va parlar d'altres temes relacionats amb l'actualitat sanitària i ha assegurat que el sistema sanitari català està "preparat" des del mes d'abril per fer front a un hipotètic cas d'Ebola. Boi Ruiz va afirmar que tots els protocols i actuacions necessàries en cas que es detecti algun cas estan a punt i va explicar també que el Clínic seria el "centre de referència" on es realitzarien totes les atencions relacionades amb aquest virus. Paral · lelament, el conseller de Salut també va anunciar que a partir de gener de 2015 l'atenció primària tindrà la "tutela" de les primeres visites a l'especialista per descongestionar el servei.

La Mañana, 19 d'agost de 2014


<< Torna