Notícies

Educadors socials atenen 125 ‘sense sostre’

Del total, 37 van ser tractats en l’àrea de Salut Mental de l’Hospital de Santa Maria

Educadors socials municipals van detectar i van atendre 125 persones sense sostre durant l’any passat i van efectuar 68 plans de millora individualitzats amb la intenció de reinserir-los en la societat.

Per aconseguir-ho, en molts casos és necessari que recuperin les habilitats socials que han perdut a causa de la seua estada al carrer. Per aquesta raó, l’àrea de Benestar Social organitza tallers i activitats en grup, en els quals el 2013 van participar 22 persones.A més, 40 persones van ser acollides al llarg de l’any als tres habitatges d’inclusió social de què disposa l’ajuntament. La finalitat d’aquests pisos és oferir allotjament,manutenció i atenció socioeducativa a persones que segueixen un pla específic d’inserció social, fins que adquireixin habilitats i recursos per ser autònoms.

Així mateix, algunes persones sense llar tenen malalties mentals greus i la Paeria i el servei de Psiquiatria i Salut Mental de l’Hospital de Santa Maria treballen conjuntament per intentar millorar la seua situació.
 
L’any passat 37 sense sostre van ser atesos en aquest centre, 23 per a una valoració psiquiàtrica i social i la resta, amb l’objectiu de mantenir la seua vinculació amb la xarxa sanitària.
 

Segre, 26 d'agost de 2014


<< Torna