Notícies

El CAP de Tàrrega i els centres educatius de la ciutat aposten per la conscienciació sobre l’aturada cardíaca

Coincidint amb el Dia Europeu de la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca, Tàrrega va acollir ahir, 16 d’octubre de 2014, diverses activitats

El CAP de Tàrrega i els centres educatius de la ciutat van posar en marxa un seguit d’activitats amb motiu del Dia Europeu de la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca. Durant la jornada es va presentar el programa del Taller de reanimació cardiopulmonar i desfibril·lador automàtic.
 
Durant tot aquest curs escolar es posaran en marxa diferents tallers d’aquesta temàtica, on participaran els alumnes dels centres de Tàrrega de sisè d’educació primària i de quart curs d’ESO. Cada taller, que està adaptat a l’edat dels alumnes, presenta com a objectiu principal l’adquisició de coneixements bàsics, tècniques i habilitats per actuar davant una aturada cardiorespiratòria. El Programa, liderat pel CAP de Tàrrega, ha rebut la col·laboració de les ambulàncies DYA, la Creu Roja, el Consell Comarcal de l’Urgell i l’Ajuntament de Tàrrega.
 
La cardiopatia isquèmica és la principal causa de mort al món. A Europa, la mort sobtada d’origen cardíac és responsable de més del 60% de morts en adults. Així mateix, s’ha demostrat que la reanimació cardiopulmonar precoç i efectiva augmenta dues i tres vegades la possibilitat de supervivència en les aturades cardiorespiratòries.
 
La taula inaugural de presentació de la jornada ha estat formada per Quim Diaz, director de la Unitat de Gestió Assistencial (Tàrrega-Cervera-Guissona-Agramunt- Ponts); Josefina Bernades, regidora de Salut i Acció Social de Tàrrega; Sílvia Elíes, tècnica de Salut del Consell Comarcal; Albert Gual, president de DYA; i Toni Segués, coordinador de la Creu Roja de Tàrrega. La presentació ha estat a càrrec de Núria Moles, infermera d’urgències del CAP de Tàrrega i líder del programa. També han assistit a la jornada diversos representants de tots els centres educatius de la ciutat i molts dels voluntaris que col·laboren en el  programa.
 
17 d’octubre de 2014

<< Torna