Notícies

La consulta de risc suïcida de Lleida rep el reconeixement de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental

L’abordatge multidisciplinari amb Atenció Primària permet la detecció precoç de la ideació suïcida, evitant el pas a l’acte com a forma de prevenció secundària

A la Jornada de Cloenda de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental, a principis de juny, es va entregar l’accèssit a la millor comunicació per al pòster Consulta de risc suïcida: 18 mesos d’activitat presentat per Isabel Molinero, metgessa resident de Psiquiatria de l’Hospital de Santa Maria (HSM) de Lleida, gestionat per Gestió de Serveis Sanitaris. El pòster reflecteix un estudi realitzat per la mateixa resident en col·laboració amb la Dra. Maria Irigoyen, psiquiatra de l’HSM, que avalua els 18 mesos de funcionament de la consulta de risc suïcida posada en marxa al Servei de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions de l’HSM.

L’estudi conclou que la intervenció en crisi i el seguiment intensiu permeten l’ajustament farmacològic i redefinir l’estratègia terapèutica per a disminuir la reincidència i reduir els ingressos. També posa de manifest que l’abordatge multidisciplinari amb Atenció Primària permet la detecció precoç de la ideació suïcida, evitant el pas a l’acte com a forma de prevenció secundària. A més, un cop estabilitzat el quadre del pacient i desaparegut el risc, hi ha la possibilitat de derivar el pacient a Atenció Primària, per continuar el seguiment.

 

19 de juny de 2015


<< Torna