Notícies

L’Hospital de Santa Maria obté el rang d’hospital universitari

L’Hospital Santa Maria de Lleida, gestionat per Gestió de Serveis Sanitari (GSS), és, des del mes de juny, hospital universitari. El nou rang del centre ha estat presentat, pel delegat territorial de Salut a Lleida, Dr. Josep Pifarré; el rector de la Universitat de Lleida (UdL), Sr. Roberto Fernández; i el gerent de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) i gerent territorial de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida i Alt Pirineu i Aran, Dr. Jaume Capdevila. En el mateix acte ha tingut lloc la descoberta de la placa a la façana i a l’entrada del centre que l’identifica com a Hospital Universitari de Santa Maria.

La resolució aprovada pel Departament d’Economia i Coneixement el 15 de juny declara que “la unió dels dispositius de l’ICS i GSS a Lleida, reuneixen els requisits per ser considerats hospitals universitaris, una condició que va obtenir en el seu moment l’Hospital Arnau de Vilanova i que procedeix ara declarar respecte a l’Hospital de Santa Maria”.
En aquest sentit, el Dr. Josep Pifarré ha remarcat que la certificació del Santa Maria ha estat possible gràcies a la complementarietat entre les unitats assistencials de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i les de l’Hospital Santa Maria. “Amb aquest nou pas de futur es demostra, una vegada més, que només si sumem podem seguir avançant”, ha indicat el gerent de la Regió Sanitària, que ha afegit que “aquesta notícia que anunciem implicarà una millora de la qualitat assistencial de la nostra població, del pacient que és el centre del sistema sanitari”.
Per la seva banda, el Dr. Jaume Capdevila ha agraït la tasca duta a terme pel rector de la UdL, el Sr. Roberto Fernández, la degana de la Facultat de Medicina, Sra. Rosa Ma Soler, el degà de la Facultat d’Infermeria, el Sr. Joan Blanco, i a l’anterior rector, el Dr. Joan Viñas, “aquesta visió que Lleida necessitava incorporar l’Hospital de Santa Maria com a hospital universitari, a partir de la qualitat dels seus serveis i el nivell de la seva assistència”. Així mateix, el Dr.Capdevila ha remarcat que “no tenim assistència de qualitat sense docència i recerca de qualitat”.
En la seva intervenció, el Sr. Roberto Fernández s’ha mostrat “convençut que avui estem certificant un dia històric per a la sanitat pública de Lleida, per a aquest hospital ja universitari i per a la Universitat de Lleida. Era un anhel sentit per molta gent i s’ha treballat històricament per aconseguir-ho”.
El Sr. Roberto Fernández ha posat èmfasi en què per a la UdL aquest acord representa, per una banda, augmentar la capacitat de gaudir d’instal·lacions sanitàries per a la docència i la investigació universitària, per fer les pràctiques i fer millor els rotatoris, tot redundant amb la garantia de qualitat de la docència i la investigació dels universitaris.           
Per una altra banda, també permet que els professionals de l’Hospital de Santa Maria puguin estar vinculats a la vida universitària i “suposarà un estímul per captar i retenir talent a les comarques de Lleida”.
Avantatges per als professionals
El Dr. Jaume Capdevila ha destacat que amb el nou acord amb la UdL, s’intensifica la interrelació entre qualitat assistencial, docència (UdL) i recerca (IRBLleida), amb els corresponents avantatges per als professionals “ja que el fet de treballar per un hospital universitari incrementa el prestigi professional; així mateix, es vincularan places docents als professionals del Santa Maria, tant en medicina com infermeria i la resta de titulacions vinculades al món sociosanitari, i hi haurà la possibilitat d’accés a serveis de la universitat”.
En les properes setmanes es reunirà la Comissió Mixta UdL-GSS composta per 18 membres, dels quals cadascuna de les parts ha designat 9, i que te la missió d’interpretar i vetllar per l’observança dels compromisos contrets entre ambdues parts.

Comunicació GSS, 10 de juliol de 2015


<< Torna