Notícies

Dia Mundial de la Higiene de Mans a Gestió de Serveis Sanitaris

Dijous, 5 de maig, Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) col·labora, com cada any, amb elDia Mundial dela Higienede Mans organitzant diferents activitats informatives entre els professionals i usuaris dels dispositius assistencials que gestiona: Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida (HUSM), centres d’atenció primària, Àrea Social i Residència i Centre de Dia per a Gent Gran Lleida-Balàfia, i Hospital Comarcal del Pallars. L’objectiu és donar informació sobre la necessitat d’un bon rentat de mans per prevenir les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària, fomentant l’ús eficient de les solucions alcohòliques entre els professionals sanitaris en totes les àrees assistencials.
Durant el matí, al vestíbul de l’Hospital Universitari de Santa Maria s’ha instal·lat una taula informativa amb material de la campanya de conscienciació del rentat de mans, adreçada tant als usuaris del centre com als professionals sanitaris. En tres hores, més de 50 usuaris hi han passat per rentar-se les mans.
A més, els professionals de l’hospital encarregats del control d’infeccions han passat per totes les plantes d’hospitalització per conscienciar de nou a pacients, familiars i personal sanitari sobre la importància d’una bona higiene de mans. Així mateix, s’ha instal·lat una cartelleria nova sobre el rentat de mans a totes les habitacions del centre (tant a la porta com a dins de les habitacions). Es tracta d’uns cartells plastificats, ja que el paper acumula bacteris i virus.
A l’Hospital Comarcal del Pallars, per celebrar el Dia Mundial de la Higiene de Mans, s’han organitzat diferents activitats com la difusió entre pacients i professionals de les àrees d’atenció a malalts d’hospitalització aguts, USS i urgències de la importància de la higiene de mans; actualització dels pòsters amb recomanacions sobre la higiene de mans, en tots els punts d’atenció de l’hospital; col·locació en tots els dispensadors de PBA d’un cartell d’alerta amb el lema ”desinfecta’t les mans aquí”; i s’han fet 20 observacions d’higiene de mans en les àrees quirúrgiques, amb la intenció de conscienciar als professionals que atenen els malalts quirúrgics de la importància de la prevenció de la infecció en aquests tipus de pacients.
Per la seva part, els professionals de la Residència i Centre de Dia per a Gent Gran Lleida-Balàfia han fet una xerrada als usuaris i usuàries del centre sobre la importància de la higiene de mans.
Comunicació GSS, 6 de maig de 2016 

AdjuntMida
Segre_HM_2016.pdf149.63 KB
LM_HM_2016.pdf174.15 KB
<< Torna