Notícies

L’ASSIR Alt Pirineu i Aran implanta a l’ABS Tremp el MÉTODE AIPAP un mètode de preparació física a l’aigua per el part.

Dençà tres anys, als  mesos d’estiu, l’ASSIR Alt Pirineu i Aran aplica el “Mètode AIPAP” de preparació física per el part, activitat que es desenvolupa a la Piscina Municipal de Tremp i del què se’n poden beneficiar les gestants a partir de la setmana 28.

És un programa d’exercicis a l’aigua, específics per a l’embarassada, orientats a la  millora de la condició física general, la mobilitat de les articulacions de la pelvis així com a la preparació de tots els músculs, lligaments i tendons implicats en els moviments i posicions facilitadors del part .

L’exercici realitzat a l’aigua aporta llibertat de moviments, donat que es flota i disminueix el risc de lesió tant a la mare com al fetus. Facilita la ventilació pulmonar i a més afavoreix una actitud psicològica més positiva, aconseguint una mare capacitada i més forta per enfrontar-se al part.

És un mètode dissenyat per Félix Jiménez Jaén (Llevadora l’Hospital General d’Elda, Alacant i preparador físic d’esportistes d’alta competició). El Mètode l’apliquem les  Llevadores de l’ABS- Tremp i Hospital Comarcal del Pallars

Us informem via equip de llevadores de l’ABS-Tremp i Hospital Comarcal del Pallars

Comunicació GSS, 23 de setembre de 2016


<< Torna