Notícies

II Jornada CEA. Autonomia: De què estem parlant?

Els Comitès d’Ètica Assistencial (CEA), són òrgans consultius que ajuden els professionals i la ciutadania a orientar les actuacions en els casos en què hi ha conflictes morals en el marc del respecte a la dignitat de les persones. Una de les funcions bàsiques dels CEA és col·laborar en la formació dels professionals en matèria de bioètica.

En aquesta II Jornada CEA ens volem aproximar al principi bioètic d'autonomia des d’una doble vessant. Per una banda, volem escoltar i donar veu als usuaris dels serveis de salut. No podem perdre de vista els canvis demogràfics de la societat occidental, amb l’envelliment i amb l’augment del nombre de persones soles, vulnerables i amb una autonomia disminuïda. Aquestes persones volen ser cuidades d’una manera competent i professional, però també volen que es preservi la seva dignitat, la seva integritat i que es respectin les seves preferències, opinions i valors. I per un altre banda, ens adrecem als professionals de la salut, per ajudar-los a reflexionar sobre la necessitat d’un canvi de model, més centrat en la persona usuària dels serveis, en el qual es tinguin en compte aspectes com la qualitat de vida, el bon tracte i la dignitat de la persona atesa.

 

Esperem que aquesta jornada sigui un espai de diàleg i reflexió compartida per sensibilitzar en la necessitat d’aquest canvi, i que pugui contribuir a la millora de la qualitat humana dels nostres centres i de la nostra societat.

Data: 28 de març.

Horari: de 8'30 a 14 hores.

Lloc: Sala polivalent La Lira.

Rambla Dr. Pearson, 22. Tremp.

Organitza: Comitè Ètica Assistencial HCP. GSS.


AdjuntMida
Tríptic jornades ètica.pdf370.07 KB
Póster jornades ètica.pdf304.31 KB
<< Torna