Factors de risc

Presentació

La Unitat de Factors de Risc de l'Hospital de Santa Maria, Gestió de Serveis Sanitaris, està especialitzada en el tractament integral del malalt d'alt risc cardiovascular, és a dir, aquell que agrega dos o més factors de risc com són: hipertensió, obesitat, dislipèmies i diabetis; ja siguin sols, o acompanyats de complicacions relacionades amb els mateixos, malaltia coronària, insuficiència cardíaca, feridures o problemes de malaltia vascular perifèrica.

Per dur a terme aquesta tasca assistencial disposa d'especialistes en Medicina Interna, Cardiologia, així com una consulta de Dietètica. A més a més, la unitat dóna suport als Metges de Capçalera i especialistes de Medicina de Família que tracten aquests pacients a l'àrea de Lleida. També realitza estudis complementaris que són necessaris per al diagnòstic i tractament dels pacients hipertensos, com és la monitorització ambulatòria de la pressió arterial (MAPA).

Pel que fa a l'activitat docent i divulgativa, els membres de la unitat organitzen i participen en cursos, conferències, xerrades, sessions i tallers que fan referència a temes relacionats amb el risc cardiovascular, dirigits a altres professionals de la salut (metges, infermeres, auxiliars, estudiants) i població de la demarcació de Lleida.

La Unitat organitza un cop a l'any la Jornada d'actualització sobre Factors de Risc, que és un fòrum per a la formació i actualització dels professionals sanitaris, així com una jornada de debat i presentació de treballs científics relacionats amb el risc cardiovascular.

A nivell científic, la unitat desenvolupa activitats de recerca en el camp del risc cardiovascular amb una línia definida en el tema de la hipertensió i la seva relació amb la síndrome d'apnees-hipoapnees del son (SAHS). Per això, col·labora estretament amb la Unitat del Son del nostre centre.


<< Torna