Notícies

Un terç del personal dels CAP, en contra del nou ens.

Salut comprèn la seua preocupació, però garanteix que serà públic. A finals de mes concretarà el nou model

Via diari Segre. CARLA IBARS. LLEIDA.

Una desena de membres de la junta de personal dels Centres d’Atenció Primària (CAP) de Lleida van entregar ahir 354 firmes de treballadors dels CAP (un terç del total) a la direcció de l’Institut Català de Salut (ICS) a Lleida, posicionant-se en contra del nou ens sanitari.

Els representants sindicals estan en contra del nou consorci perquè entenen que implicarà la privatització del sistema sanitari amb una gestió privada de diners públics. Asseguren que no els han donat respostes concretes sobre la gestió del futur ens ni sobre com afectarà tant treballadors com usuaris, malgrat que preveuen que es reduirà i frenarà l’accessibilitat a la sanitat. Els representants dels treballadors van explicar que a nivell de primària no preveuen mobilitzacions, sinó que s’adhereixen a les organitzades per la Marea Blanca, d’entre les quals destaquen la cadena humana del pròxim 25 de juny per entregar les ja més de 21.000 firmes recollides a la delegació
de la Generalitat.
 

Per la seua part, el delegat de Salut, Josep Pifarré, va assegurar que entén la preocupació dels professionals perquè encara no s’ha concretat el model. No obstant, assegura que recullen la demanda de la ciutadania i insisteix que el nou model serà 100% públic i que els professionals de l’ICS continuaran estant dins dels òrgans de govern de l’ICS. En aquesta línia, Pifarré va afirmar que la unificació dels hospitals Arnau, Santa Maria, el deTremp i tots els CAP menys el de Vielha és una evolució natural del sistema, ja que els dos hospitals de la ciutat ja fa 20 anys que treballen de forma coordinada i molts serveis ja s’han unificat. A més, també va explicar que “el model encara no està tancat, hem fet reunions amb les àrees bàsiques de primària i entenem la intranquil·litat perquè no han visualitzat el model final”. No obstant, va assegurar que a finals de mes esperen poder avançar les directrius del nou ens i que es comprometen a fer participar a tothom per tal de deixar clar que es tractarà d’un model unificat i públic.

Segre, 18 de juny de 2014


<< Torna