Notícies

Uròlegs de l'Arnau i del Santa Maria participen en un congrés internacional de cirurgia robòtica

Professionals del servei d’Urologia dels hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida participen en l’EAU European Robotic Urology Section (ERUS), un congrés internacional sobre cirurgia robòtica en urologia que se celebra a Barcelona els dies 26, 27 i 28 d’octubre. És el congrés de cirurgia robòtica més important, amb professionals de tot el món que realitzen cirurgies en directe i presenten vídeos, pòsters i conferències.

El servei d’Urologia de l’Arnau i el Santa Maria participa en aquest congrés amb tres vídeos de cirurgia robòtica complexa, convertint-se en un dels serveis de tot l’Estat espanyol que més material presenta al congrés, cosa que demostra la complexitat quirúrgica en cirurgia robòtica que practica el servei d’Urologia lleidatà. Aquest servei ha apostat per la cirurgia robòtica des de la seva implantació a l’Arnau de Vilanova al 2019, centrada en intervencions de cirurgia oncològica així com cirurgia reconstructiva i reparadora.

Concretament, al congrés es presentaran tres vídeos, un d’urologia oncològica (masses complexes en tumors renals) i dos d’urologia reconstructiva (una fístula vesico-vaginal i una malformació anomenada urèter retrocavo amb una pedra), amb la intervenció dels doctors Pep Auguet, Jorge Peña i Mercè Matinero.

La cirurgia robòtica és una cirurgia mínimament invasiva, cosa que repercuteix directament en el pacient ja que la mida de les incisions es redueix, fet que deriva en un període postoperatori més curt. També hi ha menys sagnat, menys dolor, menys possibilitats de complicacions i, en definitiva, una incorporació més ràpida a la vida diària. La variable cost-efectivitat és alta, ja que aquests avantatges es tradueixen en una millor gestió de l’ús de les instal·lacions i dels recursos de l’Hospital.


<< Torna