Notícies

Arnau i Santa Maria tenen menys reingressos que la mitjana catalana

Se situen en el 7,8 i el 4,2%, respectivament, i a Catalunya és del 11%.  Pel programa de control de crònics a atenció primària i la telemedicina

M. MARTÍNEZ
LLEIDA. Els hospitals Arnau i Santa Maria van tancar el 2012 amb un 7,8% i un 4,2% de pacients reingressats abans d’un mes, respectivament, una xifra molt per sota de la mitjana catalana, que se situa en un 11%.

A més, els dos hospitals van aconseguir reduir aquest percentatge respecte al 2011, quan l’Arnau comptava amb un 10% de reingressos per malalties clínicament relacionades (els pacients hi reingressen per la mateixa malaltia per la qual van ser ingressats) i el Santa Maria, amb un 6,4%. Andreu Martínez, director de l’Arnau, va valorar positivament els resultats, i els va atribuir a l’esforç que s’està fent des d’Atenció Primària per controlar els pacients amb risc de reingrés (els de més de 65 anys, que tenen una malaltia crònica o un entorn desfavorable), a més de l’impuls que s’està donant a la teleassistència. “Les xifres són bones i mostren que s’està fent una bona feina”, va assenyalar Martínez, que va afegir que el percentatge de reingressos no hauria de superar el 15%.
Martínez va assenyalar que a l’hora de calcular el percentatge de reingressos una de les variables que s’ha de tindre en compte és el percentatge de població de més de 65 anys que s’atén. “A Lleida, per exemple, tenim un percentatge del 17%, per sobre de la mitjana catalana, que és del 15,8%. Si ens fixem en les diferents àrees bàsiques, hi ha casos com el de la Granadella, amb un percentatge del 30%”. Tindre un bon índex de reingressos hospitalaris és important, ja que disminueix els costos del centre i millora la qualitat assistencial.

Segre, 5 de juny de 2013


<< Torna