Notícies

Boi Ruiz: "Les experiències presentades a Lleida demostren que els serveis sanitaris públics milloren qualitativament"

Jornada Pla de Salut a Lleida. El conseller ha destacat que "la millora és gràcies a la professionalitat i entrega dels nostres professionals sanitaris"
 
Unes 200 persones s'han reunit per compartir diferents experiències impulsades en el marc del Pla de salut de la Regió Sanitària Lleida i Alt Pirineu i Aran
  
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha presidit aquesta tarda una jornada que ha tingut lloc a Lleida en què han participat més de prop de 200 professionals de les regions sanitàries de Lleida i l'Alt Pirineu Aran amb l’objectiu d’analitzar el grau d’implementació i impulsar el desplegament del Pla de Salut 2011-2015. Ruiz ha aprofitat la sessió per agrair als professionals de salut la tasca que realitzen cada dia.
 
Els professionals i els proveïdors sanitaris de les dues regions sanitàries han presentat alguns dels projectes que duen a terme al territori per tal de millorar l’atenció sanitària, la qualitat de vida de les persones i la sostenibilitat del sistema sanitari.
Entre les experiències presentades en el transcurs de la jornada cal mencionar aquelles que s’han emmarcat en un primer bloc centrat en un sistema més orientat als malalts crònics. Aquí s’han presentat experiències d’alternatives a l’ingrés convencional, com els equips de suport d’atenció domiciliària, els hospitals de dia i un model de continuïtat assistencial primària-hospital basat en gestió de casos i altres d’intervenció geriàtrica als servei d’urgències de Lleida; medicació de demències i unitat de trastorns cognitius; recepta electrònica a les residències o atenció a la gent gran d’una residència des d’un hospital per evitar ingressos, entre altres.
 
En un altre bloc, entre les experiències presentades sobre el sistema integrat més resolutiu des dels primers nivells assistencials, han destacat com es du a terme l’atenció materno-infantil del Pirineu al Sant Hospital de la Seu i les ABS de l’Alt Urgell, les ecografies de baixa complexitat per incrementar la resolució realitzades a l’atenció primària de salut, la telemedicina i les consultes virtuals a la pràctica assistencial i tràmits online i els blogs, comunitats virtuals de coneixement, així com el treball integrat per les patologies de l’aparell locomotor.
 
En un tercer bloc, conduït pel coordinador de l’Aliança Estratègica GSS-ICS, Jaume Capdevila, s’ha valorat l’aliança tractant aspectes com els acords i suport entre serveis especialitzats o com reduir duplicitats en serveis en la realitat de Lleida. Per últim, s’han presentat els projectes que es duen a terme per a la integració de la salut pública i comunitària en el model assistencial com la implantació del programa d’educació sanitària a la gent gran sobre el bon ús dels medicaments o les revisions de menús escolars, l’alimentació saludable i l’activitat física.
 
El conseller de Salut ha explicat que "aquestes jornades i les experiències que s'hi presenten, demostren que els nostres professionals estan millorant els serveis a les persones des del punt de vista de la sanitat pública del nostre país, avenços que segueixen els paràmetres de les polítiques sanitàries del pla de salut". En aquest sentit, ha reiterat que "en aquestes, com en les altres jornades de la resta del territori, he comprovat que, qualitativament, els serveis sanitaris públics, no només es mantenen, sinó que milloren en aquells aspectes que són millorables i ho fan gràcies a la professionalitat i entrega de la gent que hi treballa".
 
Departament de Salut,  27 juny 2013

<< Torna