Notícies

Música que els mals espanta

Concerts als hospitals Arnau i Santa Maria arran d’un treball d’investigació de la jove estudiant de batxillerat Toia Conejo.  Hi actuarà amb el grup Dream’s Quartet

R. BANYERES
Diu la saviesa popular que qui canta, els seus mals espanta.  Per a aquells que no poden fer-ho, la jove estudiant lleidatana Toia Conejo González portarà aquest dijous i divendres un indici de bones vibracions als malalts (i a qui li vingui de gust escoltar-la) dels hospitals Santa Maria i Arnau de Vilanova de Lleida. Ho farà oferint-los un concert en aquests centres amb el grup de música Dream’s Quartet i la col·laboració de dos músics més. La iniciativa s’emmarca dins del treball d’investigació de batxillerat de Toia Conejo, estudiant a l’institut MàriusTorres de Lleida.

El treball inclou una part teòrica, que ha de reflectir la presència actual de la música tant en l’àmbit ludicocultural com terapèutic dins dels hospitals de la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública (XHUP) de Catalunya, i una part pràctica, que consistirà precisament a oferir alguns concerts “per contribuir de forma activa a la difusió de la música als centres hospitalaris”.
Es tracta de recitalsd’aproximadament una hora de durada, dirigits tant a pacients com a familiars, amics, personal del centre i tothom que desitgi escoltar-los.

Comptarà amb un programa variat que pretén “aportar un petit espai i temps de benestar utilitzant la música com el llenguatge universal capaç de contribuir a alleugerir vivències i a gestionar millor les emocions”.
Així, el repertori inclourà peces com Your Song d’Elton John, Count On Me de Bruno Mars o Bicicletes del grup Blaumut, entre d’altres.

El grup lleidatà Dream’s Quartet està integrat per Laia Terré (violoncel), Albert Dalmases Paris (viola),Toia Conejo González (piano) i Mariona
Montagut Alandí (violí), tots quatre estudiants dels últims cursos de grau professional al Conservatori Municipal de Música de Lleida.  A més, en aquesta ocasió actuara juntament amb dos companys més, concretament amb Laura Solanes (veu) i Gabriel Macià, que es posarà a la bateria.

Segre, 6 agost 2013


<< Torna