Notícies

L’Arnau farà mamografies en 3D per detectar abans el càncer

Gràcies a la compra d’un nou mamògraf, que augmentarà la taxa de diagnòstic d’un 25% a més d’un 50%. L’hospital serà un dels pocs que el tindran a Catalunya

M. MARTÍNEZ
L’Hospital Arnau tindrà un nou mamògraf digital abans que s’acabi l’any amb el qual es podran fer mamografies en 3D.
Aquest nou equip permetrà augmentar la taxa de detecció del càncer de mama d’un 25% a més d’un 50%, ja que es podran identificar lesions a les mames que en mamògrafs sense aquest sistema passen desapercebudes.

Mercè Reñé, radiòloga i cap de secció del servei de diagnòstic per la imatge de l’Arnau, va explicar ahir que aquestes millores seran possibles perquè el nou mamògraf incorporarà tecnologia de tomosíntesi, que permet visualitzar les mames en tres dimensions i veure amb molta més precisió qualsevol lesió. “Amb aquesta tecnologia podrem realitzar talls mil·limètrics a les mames i obtindre informació molt precisa de les lesions pel que fa a la ubicació, la mida o l’extensió. Es tracta d’una adquisició molt important per a l’hospital”, va explicar Reñé.

La radiòloga va afegir que el nou mamògraf també reduirà les llistes d’espera de proves complementàries, com biòpsies, ecografies i mamografies addicionals en més d’un 35%, que deixaran de ser necessàries, al poder disposar d’un diagnòstic molt més precís.

El servei de diagnòstic per la imatge de l’Arnau realitza més de 6.000 mamografies diagnòstiques i de cribratge cada any.
Reñé va destacar que l’hospital serà el primer a tota la regió sanitària de Lleida que disposarà d’un aparell per fer mamografies digitals directes i un dels pocs hospitals que compten amb aquest equipament a tot Catalunya. El mamògraf que el centre utilitzava fins ara, i que tenia més de 10 anys d’antiguitat, es guardarà per si el nou aparell registra alguna avaria.
D’altra banda, Reñé també va voler destacar el treball que es porta a terme des del servei de diagnòstic per la imatge de l’hospital. “És una unitat que està fent coses molt interessants. Recentment, per exemple, hem incorporat un nou radiòleg vascular intervencionista, que suposarà una gran millora per a l’hospital i evitarà desplaçaments a Barcelona”, va assenyalar la radiòloga.

Segre, 28 agost 2013


AdjuntMida
NOU MAMOGRAF A LLEIDA LM 20130828_recull.pdf106.91 KB
NOU MAMOGRAF A LLEIDA SEGRE 20130828_recull.pdf146.6 KB
<< Torna