Notícies

Les llevadores dels CAP passaran consulta sobre el postpart via Skype Aquest any, i l’ambulatori de Ferran també tindrà consultes virtuals de pediatria

Salut posarà en marxa dos nous programes de consultes virtuals a través de Skype a Lleida després de l’estiu. El  primer, dirigit a mares que acaben de donar a llum, servirà per fer un seguiment del postpart sense haver d’anar al CAP.

El segon, que oferirà el CAP de la rambla de Ferran, permetrà fer consultes de pediatria a través d’Internet.

M. MARTÍNEZ
Les lleidatanes que acabin de donar a llum podran resoldre els dubtes que tinguin sobre el postpart amb la seua llevadora d’atenció primària a través de Skype (un programari gratuït que permet comunicacions de text, veu i vídeo a través d’Internet). Aquest innovador programa, que impulsa l’Institut Català de la Salut (ICS), arribarà a la regió sanitària de Lleida (no inclou les comarques del Pirineu) durant l’últim semestre del 2013. “Aquest servei ja s’ha posat en marxa en alguns municipis catalans amb molt bons resultats, i volem que estigui funcionant a Lleida entre l’octubre i el desembre d’aquest any”, va explicar ahir Sergi Gòdia, responsable de l’Àrea de Gestió Clínica de la direcció d’Atenció Primària a Lleida.

CITA PRÈVIA
Per accedir al servei, caldrà trucar prèviament al CAP i demanar hora per a la consulta

Seran les mateixes llevadores les que informaran les potencials usuàries del programa sobre la possibilitat de fer el seguiment del postpart a través de Skype. En aquestes consultes telemàtiques, les mares podran resoldre dubtes sobre la lactància, el comportament del nounat o
les molèsties físiques després del part. Per poder tindre una consulta virtual, caldrà trucar al CAP i demanar hora indicant que s’opta per una visita virtual en lloc de per una de presencial. “En una primera fase del programa, funcionarem d’aquesta manera. Més endavant, no descartem que les usuàries truquin directament a les seues llevadores a través de Skype, sense haver de demanar hora al seu centre d’atenció primària”, va explicar Gòdia.

Pares primerencs
A aquest projecte s’hi sumaran les consultes a través de Skype de pediatria que el centre d’atenció primària de la rambla de Ferran vol posar en marxa també després de l’estiu.“Sera un servei similar al de les llevadores, però que de moment funcionarà només en aquest
CAP. Estarà dirigit a pares, es-pecialment als primerencs, que tinguin dubtes que es puguin resoldre sense haver de passar per la consulta”, va explicar Gòdia.

El responsable de Primària va afegir que els dos projectes busquen que els usuaris no hagin de desplaçar-se als CAP si no és necessari. “Per als pacients és més còmode i ens permet gestionar millor el temps que dediquem a cada consulta.”
El CAP de Rambla Ferran ha sigut pioner a Lleida en la implantació de diferents sistemes de comunicació entre professionals i usuaris a través del correu electrònic i xarxes socials comTwitter i Facebook, que utilitza per resoldre dubtes i informar.

Segre, 29 agost  2013


AdjuntMida
Visites online SEGRE 20130829_recull.pdf110.11 KB
<< Torna