Notícies

Arnau i Santa Maria limiten les visites a la tarda i només dos alhora per malalt.

A partir de dilluns, per millorar el confort dels pacients, per seguretat i salubritat

Els dos principals hospitals públics de Lleida, l’Arnau i el Santa Maria, limitaran a partir de dilluns que ve a quatre
hores a la tarda i a dos persones per malalt les visites als pacients ingressats. Aquesta mesura, que també s’aplicarà a
l’Hospital de Tremp, s’ha adoptat per millorar el confort dels pacients i per seguretat.

J. MARTÍ
❘ LLEIDA.  Els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida limitaran a partir de dilluns que ve tant el nombre de visites als pacients com el seu horari. El període hàbil queda restringit a quatre hores a la tarda, des de les 16.00 fins a les 20.00, i a cada habitació no es permetrà que hi hagi més de dos persones per malalt. Altres novetats són que “no es recomana” l’entrada de menors de 12 anys a l’hospital, que l’acompanyant del malalt haurà d’abandonar l’habitació des de les nou fins a les dotze del matí, quan es presta el gruix de l’atenció mèdica als ingressats, i que està prohibit portar aliments de fora de l’hospital.
 

El director de l’Arnau, Andreu Martínez Broto, i l’adjunta a la gerència de Gestió de Serveis Sanitaris (empresa pública que
gestiona el Santa Maria i l’Hospital del Pallars deTremp), Anna Aran, van explicar que a totes les habitacions, accessos i als passadissos hi haurà cartells que detallen les normes (vegeu el gràfic). Aran va indicar que l’objectiu és resoldre problemes de “confort dels pacients, seguretat i salubritat”.

Per la seua part, Martínez va indicar que aquestes normes es basen en les que apliquen els principals hospitals d’Espanya, com per exemple el Clínic de Barcelona o La Paz de Madrid, així com el nord-americà de Boston. Va argumentar que “està demostrat científicament que si a les habitacions hi ha molt moviment de gent es pertorba el descans del malalt, se’n dificulta la recuperació i augmenten les infeccions”.  “Hem arribat a trobar-nos fins a 14 acompanyants en una habitació”, va afegir, i va recordar que en cada una acostuma a haver-hi dos pacients, de manera que si diverses persones que han anat a veure’n un estan xarrant, això és “una falta de respecte cap a l’altre”.

Martínez i Aran van destacar que han optat per aplicar aquest marc en forma de recomanacions, sense instaurar controls com per exemple el sistema de passis que va estar vigent fa més de dos dècades a l’Arnau. “Es tracta de generar cultura sanitària entre la gent”, van indicar, tot i que si no n’hi ha prou, es prendran altres mesures més estrictes.
“Sempre volem els nostres drets, però si no complim els deures afectem els drets dels altres”, va dir Aran,que va matisar
que actuaran amb flexibilitat en funció de les circumstàncies de cada malalt.

D’altra banda, Martínez va assenyalar que la recomanació que els nens de menys de 12 anys no entrin a l’hospital no està motivada només per les molèsties que poden causar, sinó perquè “pot ser perjudicial per a la seua pròpia salut”.

Els dos principals hospitals públics de Lleida, l’Arnau i el Santa Maria, limitaran a partir de dilluns que ve a quatre hores a la tarda i a dos persones per malalt les visites als pacients ingressats. Aquesta mesura, que també s’aplicarà a l’Hospital de Tremp, s’ha adoptat per millorar el confort dels pacients i per seguretat.

Les mesures que dilluns s’estrenaran a l’Arnau i el Santa Maria també s’aplicaran a partir de finals de mes a l’Hospital del Pallars de Tremp, que, com el Santa Maria, és gestionat per GSS.

Segre, 14 setembre 2013
 


AdjuntMida
Mesures Pacient Ingressat AR SM 20130914 i 15_recull.pdf102.76 KB
full informatiu pacients.hsm BO.pdf245.67 KB
<< Torna