Notícies

Personal i usuaris veuen necessària la limitació d’accés als hospitals

Arnau i Santa Maria comencen a restringir les visites als malalts i el seu horari

E.H.
 LLEIDA  Tant els representants sindicals del personal com visitants consultats van donar ahir el vistiplau a la posada en marxa de les limitacions a les visites als hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria, que van començar a implantar-se ahir de forma progressiva i que limiten a dos persones alhora per malalt i de 16.00 a 20.00 hores l’horari de visites (vegeu el quadre).

“Dissabte, el pacient que teníem al costat tenia vuit o deu visitants alhora. No cal ser tan restrictiu com quan hi havia passis fa anys, però alguna cosa s’hi ha de fer”, va opinar un acompanyant.“Dos persones és més que suficient. Hi ha gent que té el to de veu molt alt i el pacient pot trobar-se malament i atabalar-se”, va opinar una altra visitant.

“D’alguna manera s’havia de regular. En algunes plantes hem vist habitacions amb deu o quinze persones i nens pel mig. Estressa molt el personal i, a més, últimament hi ha hagut diversos petits robatoris”, va opinar Anna Ariño, de CCOO. Va afegir que una presència més elevada de persones accentua el risc d’infeccions i perjudica el descans dels malalts, a més de reduir la seguretat també en casos d’emergència.“Fa anys que ho reivindicàvem. Un hospital no pot ser un centre obert al 100%. És una vergonya, l’hospital no pot estar ple de gent fent volts”, va corroborar Antonio Ordoñez, d’UGT, que també va reclamar més presència de vigilants de seguretat.

El nou protocol es negociava des de fa temps, però va ser el robatori de diversos endoscopis de gran valor aquest estiu el que ha precipitat que es posés en marxa. Els motius principals són millorar el descans dels pacients, previndre les infeccions i garantir la seguretat de l’hospital.

Només hi podrà haver un acompanyant per pacient i dos visites alhora.

Segre, 17 setembre 2013


AdjuntMida
Mesures hospital 17 setembre SEgre (Impresión de fax de página completa).pdf246.04 KB
<< Torna