Notícies

L’Audiència considera autoritat un metge agredit al carrer

Un pacient serà acusat d’atemptat per colpejar-lo

Lleida.  L’Audiència Provincial de Lleida considera que l’agressió a un metge de l’Hospital Santa Maria en ple carrer s’ha de jutjar com a delicte d’atemptat i no com una falta com inicialment es va instruir.

Els fets van passar a l’abril del 2013, quan un home es va trobar pel carrer amb un metge de la unitat de drogodependències de l’Hospital Santa Maria i el va abordar. Després de cridar “dóna’m la metadona, dóna’m la metadona”, li va clavar un cop al cap per darrere així com altres cops reiterats que ell va aconseguir aturar amb el braç, segons la denúncia presentada. El sanitari presentava lesions de les quals va ser assistit al mateix centre, ja que era cap a on es dirigia quan va ser agredit. Inicialment, el jutjat d’instrucció número 4 de Lleida va obrir diligències per una falta. Però la fiscalia va recórrer la interlocutòria i va sol·licitar que els fets fossin jutjats com a delicte, possiblement d’atemptat. Ara, l’Audiència Provincial ha donat la raó al ministeri públic. El tribunal creu que “ha de considerar-se prematura la qualificació dels fets denunciats com a judici de faltes, ja que no pot excloure’s en aquest primer moment la seua eventual qualificació com a delicte”.

L’Audiència recorda la doctrina jurisprudencial recent que amplia la consideració d’autoritat a funcionaris públics com els metges o els mestres. Per aquest motiu, el tribunal insta el jutjat d’instrucció número 4 que obri el procediment de diligències prèvies. Ara el presumpte agressor serà jutjat per un delicte (i no una falta) i possiblement per un delicte d’atemptat.

Segre, 19 setembre 2013


<< Torna