Notícies

L’Arnau farà criobiòpsies per detectar càncer de bronquis Menys invasives que altres mitjans i gràcies a la Lliga contra el Càncer

El servei de Pneumologia de l’Hospital Arnau de Vilanova podrà fer diagnòstics més efectius del càncer de bronquis  gràcies a un aparell de criobiòpsia que serà donat per la Lliga contra el Càncer de les comarques de Lleida.

A. GUERRERO
La criobiòpsia es fa per via endoscòpica amb la introducció d’una sonda que congela el teixit tumoral, amb la qual cosa s’aconsegueix una mostra més nítida i de més qualitat.

És una tècnica menys agressiva per al pacient i més efectiva per a les anàlisis. L’aparell té un cost d’uns 25.000 euros que es finançarà gràcies a la iniciativa Una flor per a un projecte i que a la ciutat de Lleida tindrà lloc el 10 d’octubre, segons va explicar ahir el president de la Lliga contra el Càncer de Lleida, Enric Martí, que va afegir que calculen “que l’aparell beneficiarà unes 200 persones a l’any”.

La iniciativa Una flor per a un projecte es va posar en marxa l’any 2002 i, des de llavors, ha recaptat més de 100.000 euros per a avanços contra el càncer i aparells com, per exemple, un equip radiològic digital d’anàlisi de mostres o un habitatge d’acollida per als familiars de malalts. Martí també va explicar que el 25% dels càncers es poden evitar amb una dieta rica en fruita i verdures i fent exercici.

Segre, 5 octubre de 2013


AdjuntMida
Arnau nova prova 20131005_6_recull.pdf153.4 KB
<< Torna