Notícies

Historials clínics en xarxa a tots els hospitals públics i els CAP catalans

Tots els hospitals i els CAP de la xarxa pública de Salut de Catalunya, així com la majoria de centres sociosanitaris i de salut mental, ja estan connectats i comparteixen a la pràctica la totalitat de la història clínica dels pacients.

Ara, doncs, el personal sanitari pot accedir de forma immediata, segura i confidencial a la informació sanitària de cada pacient, un aspecte a destacar sobretot en una època de l’any en que es concentra el nombre més elevat de desplaçaments dins de Catalunya. Des del Departament de Salut s’apunta que la història clínica compartida (HC3) és una eina essencial de consulta
per a l’equip sanitari, independentment de la ubicació geogràfica i del nivell assistencial. La HC3 permet accedir a la informació dels pacients, factor especialment rellevant quan els atenen els professionals d’altres centres sanitaris que no són els que habitualment els corresponen. Tots els ciutadans poden sol·licitar assistència a un centre de la xarxa pública d’un altre municipi acreditant-se amb la targeta sanitària individual. En aquests casos, el personal sanitari dels hospitals d’aguts i dels centres d’atenció primària (CAP) té accés de forma immediata, segura i confidencial a la informació rellevant sanitària de cada pacient (història clínica).

El projecte HC3 connecta els centres assistencials entre ells per facilitar el treball dels professionals sanitaris i millorar l’atenció de la salut dels ciutadans. Enguany s’ha superat la xifra de 80 milions de documents publicats, i s’estima que més de 100 professionals accedeixen cada segon a la història clínica compartida per obtenir inormació dels pacients que atenen.

Salut per a Tothom - La Mañana, 20 d'agost de 2014


<< Torna