Notícies

L’1 de setembre s’estrena la renovació del servei d’autobusos urbans, que incorpora una Oficina d’Atenció a la Ciutadania, a la plaça de Sant Joan

Lleida comptarà a partir de l’1 de setembre amb una renovada xarxa d’autobusos urbans, amb noves línies, l’ampliació de les ja existents, la millora de les freqüències de pas i la incorporació de nous vehicles així com d’una oficina d’informació.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presentat avui les novetats del servei i ha destacat el procés participatiu que s’ha realitzat per adaptar la reestructuració a les necessitats ciutadanes. S’han fet més de 3.000 enquestes personals a banda de consultes a entitats veïnals.

“Lleida té una aposta molt clara pel transport públic i això ho volem trametre i manifestar amb els canvis que, després d’un any i escaig de funcionament de la nova estructura, hem fet per millorar”, ha manifestat. El paer en cap ha destacat que, amb la renovació, la ciutat té una xarxa de 135 km, amb 250 parades i un recorregut de 1.925.000 km al cap de l’any.

Les principals novetats en les línies són:

- S’amplia el recorregut de la L-2 fins als Hospitals, amb el que es reforça la connexió del barri de Cappont amb la zona hospitalària de Lleida.

- Així mateix, la L-3, que realitza el mateix recorregut que la L-2 però en el sentit invers de circulació, també arribarà als hospitals.

- Es crea la nova línia L-11 Centre Històric que connectarà equipaments com l’Escorxador, l’Auditori, la Seu Vella/Mercat del Pla i La Llotja amb el casc antic, recorrent l’avinguda de Pius XII i la plaça de la Missions, carrers on fins ara no circulava l’autobús

- La L4 Pardinyes-Mariola incrementa les freqüències i les expedicions al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari (de 7 diàries a 17) per reforçar el transport públic en un complex que compta amb més de 1.400 treballadors.

- La L7 Costa Magraners/av. de Sant Pere, s’amplia fins al carrer de la Llum per millorar el servei al camp de l’AEM.

- Amb el nom de L20, es recupera el traçat de l’antiga L-2 Ronda, la gran circumvalació de Lleida, pel Passeig de Ronda. Aquesta incorporació permet recuperar les parades d'Indíbil i Mandoni i del Montepio, que donen accés a l'Eix Comercial.

L’1 de setembre entrarà en servei la nova Oficina d’Atenció a la Ciutadania a la plaça de Sant Joan i també s’incorporaran en les primeres setmanes del mes els quatre nou vehicles d’última generació. La informació sobre les novetats de la xarxa es reforçarà amb la difusió del plànol informatiu del nou servei, que es distribuirà per totes les llars de Lleida. Se n’imprimiran 70.000 exemplars.



 

Ajuntament de Lleida. 21 d'agost de 2014 


<< Torna