Notícies

L’Hospital Arnau dóna un ecògraf a l’ONG Alpicat Solidari

El lliurament s’ha realitzat aquest matí a l’Hospital

 L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha entregat un ecògraf al president de l’organització no governamental Alpicat Solidari, Marçal Abella Brescó. Es tracta d’una plataforma amb capacitat per realitzar exploracions multidisciplinàries amb un ampli espectre diagnòstic.
 
L’ONG Alpicat Solidari realitza projectes de cooperació a Gàmbia des de l’any 2006, per contribuir a la lluita contra la pobresa i a les seves causes estructurals promovent un desenvolupament sostenible. A la població de Baja Kunda, s’hi ha construït una escola d’educació primària i secundària amb set aules, que funciona amb un doble torn d’escolarització. També s’ha organitzat una cooperativa de dones, per a l’elaboració de productes manufacturats, que afavoreix la seva independència econòmica.
 
A més, també s’hi ha edificat un centre de salut amb zones d’hospitalització, maternitat, consultes externes i habitatges. Justament és a aquest equipament on es destinarà l’ecògraf. Així mateix, el personal sanitari que hi treballa ha rebut formació específica per utilitzar-lo adequadament. 
 
Un dels principals objectius d’Alpicat Solidari a Gàmbia és la millora de la salut maternoinfantil, per aconseguir disminuir la mortalitat i les complicacions secundàries a l'embaràs, el part i el puerperi, per tal d’afavorir l’accés de les dones a la sanitat i millorar la formació dels professionals.
 
L’aposta decidida d’Alpicat Solidari, del Govern Gambià, del Programa de Nacions Unides (PNUD) i d’altres organismes, com ara UNICEF, ha fet que el centre de salut s’hagi anat ampliant en equipaments, serveis i personal, arribant a aconseguir la categoria de Major Health Center.
 
Informació via comunicació Arnau,
 
Comunicació GSS, 13 de novembre de 2015
 

<< Torna