Foto Atenció Social

Atenció social

En el marc de l’estratègia de consolidació de Gestió de Serveis Sanitaris, GSS, com a empresa prestadora de serveis i en un procés d’expansió, l’empresa pública va proposar-se el 2005 una major diversificació de serveis, encetant la prestació de serveis en l’àmbit d’atenció social.

L’oportunitat va sorgir quan GSS es va presentar al concurs públic per a la gestió de la Residència Lleida – Balàfia, de 96 places, i el Centre de dia Lleida-Balàfia, de 20 places, de l ’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials, ICASS, i se li va adjudicar el novembre de 2005. L’activitat es va iniciar el març de 2006.

L’experiència va ser altament positiva i l’any següent, des de la Direcció General del Departament d’Acció Social i Ciutadania, es va proposar a GSS la prestació del servei de valoració de grau i nivell de la dependència, a l’empar de la Llei 39/2006. Es van constituir dos equips d’avaluació sectoritzant el territori de Lleida en el SEVAD Lleida i el SEVAD Alt Pirineu i Aran.

El mateix any 2007, l’ICASS va ofertar a l’empresa reforçar el suport per a la prestació dels serveis d’orientació i valoració de persones amb disminució, creant-se un equip interdisciplinar, que va constituir el segon centre d'Atenció a la Discapacitat, CAD, de la província de Lleida.

A finals de 2008 l’ICASS va proposar a l’empresa la creació d’un Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç, CDIAP Lleida GSS, per la prevenció, detecció, diagnòstic i tractament dels trastorns de desenvolupament infantil de nens de 0 a 6 anys. Era el tercer CDIAP de la ciutat de Lleida, per donar servei als barris de Mariola, Joc de la bola, Camp d'Esports, Butsènit, Torres de Sanui, Basses d'Alpicat, Cappont , Bordeta i Polígon-Vilanoveta.

L'Àrea d'Atenció Social Ambulatòria es consolidà el maig de 2009, quan el SEVAD Lleida, CAD i CDIAP es varen ubicar en un local de la Plaça Amics de Lleida, que s'anomena, Centre d’Avaluació Social Ambulatòria, CASA. 

El departament de treball Afers Socials i Families, fa un encarrec de gestió de GSS per tal de posar en marxa la Residència i Centre de Dia per a gent Gran Balafia II, es va obrir el centre el dia 1 de març de 2017 i va ser inagurada per la Consellera Sra. Dolors Bassa, el 21 d'abril del mateix any, disposa de 60 places de Residència i 40 places de Centre de Dia.

                                                                                               

                                                                                                 Direcció de l'Àrea Social

 

Per tal de donar una millora de la qualitat d'atenció tant a usuàris/àries com a familiars, adjuntem els menús dinar i menús sopar del mes de febrer de 2024 de la Redidència Lleida Balàfia i Residència i Centre de Dia per a la Gent Gran Balàfia II. 

Tot seguit els presentem documents informatius vinculats a l'Àrea Social, per si poden ser del seu interès:

MEMÒRIES 

DOCUMENTS INFORMATIUS RESIDÈNCIA

 

DOCUMENTS INFORMATIUS CDIAP I SEVAD 

 

 


<< Torna